Zuurkoolwandeling Zuid-Scharwoude

Algemeen
De zuurkoolfabriek de Eendracht in Zuid-Scharwoude.
De zuurkoolfabriek de Eendracht in Zuid-Scharwoude. (Foto: aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Bijna elke week wordt er vanuit Stichting Promotie Dijk en Waard een nieuwe wandeling georganiseerd. Deze week is dat de Zuurkoolwandeling.

Dat Langedijk bekend staat om z’n vele zuurkoolfabrieken in het verleden is een gegeven dat de gidsen van de Stichting Promotie Dijk en Waard dankbaar omarmen. Ook tijdens de wandeling door Zuid-Scharwoude, die 20 juli start om 19.00 uur vanaf De Roode Leeuw, Dorpsstraat 440 te Zuid-Scharwoude is zuurkool een belangrijk onderdeel van de Langedijker historie.

De historische foto is gemaakt in 1904. Iedereen is in volle aandacht voor de fotograaf. Het is toenmalig personeel van de nog steeds volop in bedrijf zijnde honderddertig jaar oude zuurkoolfabriek van Kramer. Rechts de lege zogenaamde oxhoofdvaten en de liggende vaten zijn klaar om met schuiten vervoerd te worden naar de afnemers. 

Uiteraard zullen de gidsen nog veel meer wetenswaardigheden vertellen, ondersteund door nog meer beelden uit het verleden. Een ding is zeker als u binnenkort weer zuurkool eet dan zult u zeker terugdenken aan de informatie die u dankzij de gidsen hebt meegekregen.

Meer informatie over het complete programma met niet alleen wandelingen maar ook fiets- en kanotochten vindt u op www.ontdekdijkenwaard.nl