Coolplein openluchttheater: gratis muziek, cabaret en jeugdtheater

Algemeen
Cellist Tom Feltgen komt de luisteraars betoveren met zijn weergaloze spel.
Cellist Tom Feltgen komt de luisteraars betoveren met zijn weergaloze spel. (Foto: Marije van den Berg)

DIJK EN WAARD - Op initiatief van Stadshart Heerhugowaard verrijst op vijf zondagmiddagen in de zomer een intiem openluchttheater op het Coolplein. Geniet van klassieke muziek-concerten, cabaret en smakelijke theaterworkshops. Het openluchttheater is gratis te bezoeken.

Klassiek op het Coolplein

Zondag 24 juli (14.00 uur) komt de Luxemburgse cellist Tom Feltgen de luisteraars betoveren met zijn weergaloze spel. Laat je mee voeren door de verhalen kracht in meesterwerken van Beethoven, Fauré, Piazzolla en Rachmaninoff. Ook zondag 14 en 28 augustus zullen de mooiste klassieke klanken over het Coolplein weerklinken. Het programma deze klassieke zondagmiddagen wordt later bekendgemaakt.

Gezond snoep-workshop

Zondag 4 september (14.00/ 14.45/ 15.30 en 16.15 uur) is het tijd voor de theaterworkshop Gezond Snoep van Sjef Torrie. Kinderen maken van gezond snoep hun eigen kunstwerk. Het snoep van Sjef Torrie is overheerlijk vegan en mag na afloop uiteraard mee naar huis genomen worden. Voor deze workshop dienen kinderen zich vooraf aanmelden via www.coolkunstencultuur.nl.

Muzikaal cabaret

Zondag 11 september (14.00 uur) sluit het Coolplein Openluchttheater af met een twee acts: muzikale cabaretgroep Piepschuim en de verrukkelijke act van Iwan Dam. Onder het motto ‘Baat het niet dan schaadt het niet’ speelt Piepschuim het glas weer halfvol. Want er valt altijd wat te lachen, is het niet om ons eigen onvermogen dan is het wel om Piepschuim! Laat jezelf vollopen met energie en lach de opgekropte spanning uit je lijf bij de muzikale cabaretvoorstelling ‘Baat het niet dan schaadt het niet’.

Verrukkelijk spektakel

Op straat gebruikt Iwan Dam niet alleen potten, pannen en vuur om eten te maken. Maar ook ongebruikelijke kookmaterialen zoals een strijkbout, de laadbak van een speelgoedauto en tennisracket. Het flamberen van een paprika wordt bij Iwan een brandend hart. Het verpulveren van een cracker is een voetstap in pas gevallen sneeuw. Iwan Dam verrast jong en oud(er) met zijn verrukkelijke act Burning Raspberries

Complete zondagmiddag

Met het Coolplein Openluchttheater wil Stadshart Heerhugowaard laten zien wat het allemaal in huis heeft. Een bezoek aan het gratis theater is perfect te combineren met een middagje shoppen in Winkelcentrum Middenwaard. Of met het pakken van een terrasje op het Coolplein of een filmpje in Vue.

Meer informatie is te vinden op www.coolkunstencultuur.nl en www.ontdekdijkenwaard.nl.