PrutsHubDagen in de bibliotheek

Algemeen
Kom je ook lekker prutsen in de bieb?
Kom je ook lekker prutsen in de bieb? (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Een bibliotheek is meer dan een plek waar je boeken kunt lenen. De PrutsHub is een plek in de bibliotheek in Heerhugowaard waar kinderen en ouders spelenderwijs kunnen kennismaken met programmeren. Het is een ruimte waar iedereen van 0 tot 100+ jaar naar binnen kan lopen en allerlei digitale materialen kan uitproberen. Van Augmented Reality tekeningen naar programmeerbare robots naar 3D ontwerpen. Kom jij ook lekker prutsen in de zomervakantie?

Ben je nieuwsgierig naar techniek, programmeren en robotjes? Kom dan naar de PrutsHubDagen. Je gaat spelenderwijs aan de slag met programmeren. En wat is dan prutsen? Nieuwe dingen uitproberen met andere jonge prutsers, fouten maken, opnieuw beginnen en veel plezier maken. Daardoor leer je programmeren, bouwen en een beetje techniek. In de eerste week van de zomervakantie kun je op vijf middagen in verschillende vestigingen prutsen! Wat kun je allemaal doen deze week? Het complete programma op alle locaties lees je op www.bknw.nl, maar op vrijdag 22 juli ga je in Heerhugowaard in op de vraag hoe robots werken, wat ze kunnen en hoe je ze kan programmeren. Tijdens deze PrutsHubDag probeer je allerlei robots en apps uit waarmee je leert programmeren!

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden? Opgeven kan via www.bknw.nl/agenda. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus wacht niet te lang! Bibliotheekleden betalen € 5,-, niet-leden € 7,50. De activiteiten zijn bestemd voor kinderen vanaf 7 jaar. Het tijdstip van de activiteiten is van 14.00 tot 15.30 uur.