Dag leuke, oude Paus Johannesschool

Algemeen
299 kinderen en hun leerkrachten verlieten vandaag voor de laatste keer het gebouw van de Paus Johannesschool.
299 kinderen en hun leerkrachten verlieten vandaag voor de laatste keer het gebouw van de Paus Johannesschool. (Foto: aangeleverd)

SINT PANCRAS -  299 kinderen en hun leerkrachten verlieten vandaag voor de laatste keer het gebouw van de Paus Johannesschool, de PJS.

In 1966 werd de school gebouwd, met meester (Jan) Scheer als hoofd van de school. In 1985 met de nieuwe wet op het basisonderwijs kwam kleuterschool De Trekvogels erbij. Al jaren werd er gepraat over nieuwbouw. En nu is het eindelijk zover.

Na de grote vakantie gaat de sloophamer door het gebouw van de Paus Johannesschool. De nieuwbouw met 2 etages zal ruim anderhalf jaar gaan duren. Daarna gaan de kinderen van zowel de Paus Johannesschool, als De Phoenix in het nieuwe gebouw. Na allerlei afscheids activiteiten is de laatste schooldag op de oude, vertrouwde Paus Johannesschool aangekomen. Aan alles komt een einde. Onder luid applaus van ouders en onder de versierde bogen verlaten de kinderen en leerkrachten voor de laatste keer het gebouw. Het einde van een tijdperk.