Afscheid van Peter Rehwinkel

Algemeen
Peter Rehwinkel werd bij zijn afscheid bedolven onder de cadeaus.
Peter Rehwinkel werd bij zijn afscheid bedolven onder de cadeaus. (Foto: AGHeeremansPhotography)

DIJK EN WAARD - Dinsdagavond werd na een lange, lange raadvergadering, waarin alle hamerstukken, moties en vragen er voor het zomerreces nog even door moesten, afscheid genomen van Peter Rehwinkel. 

Na toegesproken te zijn door Jasper Nieuwenhuizen en wethouder Nils Langedijk, die onder andere memoreerden aan Rehwinkels haat-liefde verhouding met techniek (’Na een half jaar reageert de slagboom van de parkeergarage nog steeds niet op zijn kenteken, terwijl niemadn anders dit probleem kent’) en zijn sociale lokale banden met alle inwoners van Dijk en Waard. 

Ook het feit dat hij steeds zeer actief was op sociale media, ‘meer dan alle raadsleden bij elkaar’, en zo een mooi kijkje gaf in het burgemeesterschap van Dijk en Waard, werd aangehaald. 

Verder was er alle lof voor een tijdelijke burgemeester, die ondanks dat feit, alle ziel en zaligheid legde in zijn functie en er voor alle Dijk en Waarders was. 

Als verrassing was de 100-jarige mevrouw Bremer-Ancerowicz speciaal voor deze gelegenheid naar het gemeentehuis gekomen met een fles prosecco. ,,Dit is nou de 100-jarige mevrouw die met me flirtte. Ze bestaat dus echt’’, zei hij tot ieders hilariteit. 

In zijn eigen speech benadrukte Rehwinkel de kracht van de nieuwe gemeente, en de inzet van alle raadsleden die in kort tijd enorm veel hebben bereikt. Hij gaf aan weinig advies voor zijn opvolger en de raad te hebben, behalve: ‘Investeer in contact met de bewoners en kijk nooit op iemand neer. Het versterken van sociale en lokale banden zorgt voor onderling vertrouwen en loyaliteit. Wat weer resulteert in onmisbare kennis van zaken.’ Verder hoopt hij dat Maarten Poorter net zo zal genieten van deze prachtbaan, als hij heeft gedaan het afgelopen halfjaar. ‘Afscheid nemen bestaat niet. Dus ik zeg: Het ga jullie goed en tot ziens!’

Er waren ook bloemen voor Wesley Boer (27), die na tien jaar actief te zijn geweest in de lokale politiek afscheid nam als raadslid van de VVD. Hij verhuist naar Den Haag.

Daarna was het tijd voor een informele borrel, waarbij ook de partner van Rehwinkel aanwezig was en er vele handen werden geschud. Op naar een nieuwe uitdaging!