Waardse senioren struinen door de Schoorlse duinen

Algemeen
Een ritje met de elektrische zonnetrein door de natuur. 'Ik ben hier in geen jaren meer geweest, het was fantastisch!'.
Een ritje met de elektrische zonnetrein door de natuur. 'Ik ben hier in geen jaren meer geweest, het was fantastisch!'. (Foto: AG Heeremans Photography)

HEERHUGOWAARD - Struinen door de Schoorlse duinen! Senioren uit de wijk en bewoners van De Raatstede vertrokken vorige week vanuit wijkcentrum ‘t Arboretum en De Raatstede naar het Buitencentrum in Schoorl. Na ontvangst met koffie en gebak, maakten de senioren met de elektrische Zonnetrein een prachtige rit door de duinen. “Onderweg kregen we van een gids uitleg over alles wat groeit en bloeit. Ik ben hier in geen jaren meer geweest. Echt fantastisch!’’, aldus een van de senioren. Na een heerlijke lunch vertrok het gezelschap in de touringcar weer huiswaarts. “Geweldig genoten’’, aldus een van hen. “Wat een gouden dag! Met dank ook aan Gouden Dagen Heerhugowaard.’’

Zomer vol uitdagende welzijns- en dagbestedingsactiviteiten 

Bij woonzorgcentrum De Raatstede, Hugo-Waard en wijkcentrum ’t Arboretum, de verschillende locaties van Pieter Raat, maken ze zich op voor een zinderende zomer met nog veel meer uitdagende welzijns- en dagbestedingsactiviteiten. “Juist ook voor senioren uit de wijk’’, vertelt welzijnscoördinator Lisa Weel. “Voor veel senioren is de zomer een stille tijd: kinderen en kleinkinderen zijn op vakantie, terwijl zij thuis blijven. Onze activiteiten zijn open voor alle Waardse senioren en veelal gratis. Na aanmelding kunnen senioren uit de wijk gewoon aanschuiven en meedoen. Ook bieden we dagbestedingsactiviteiten op maat. In kleine groepen, toegespitst op de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Bijvoorbeeld voor mensen met beginnende of gevorderde dementie, Parkinson en/ of een andere aandoening.’’


Senioren uit Dijk en Waard brachten een bezoek aan Bezoekerscentrum Schoorlse Duinen. - (Foto: AG Heeremans Photography)

Wandeleendaagse 

Een flink aantal senioren uit de wijk en senioren uit De Raatstede, liepen of rolden woensdag 13 juli een heuse Wandeleendaagse. “In Nijmegen hebben ze de vierdaagse, hier in Heerhugowaard hebben we onze eigen Via Gladiola. Laat ons maar schuiven’’, aldus de enthousiaste deelneemster, die ook meeging met de Zonnetrein. “We hebben een mooie route uitgezet van drie en een halve kilometer. En natuurlijk was er onderweg een tussenstop en voor alle deelnemers een lekker ijsje bij wijkcentrum Arboretum. Ook in de versierde tuin van collega Corrie Groot-Noordeloos werden we getrakteerd op heerlijke lekkernijen. Bij terugkomst ontvingen de deelnemers een bloem en werden ze toegezongen door Joost de Vries. Alle voetjes en wieltjes kwamen van de vloer: er werd gezellig gedanst en polonaise gelopen. Al met al was het zeer geslaagd’’, aldus Weel.

Waarom thuisblijven, als je kunt meedoen aan zoveel leuks?

De deelneemster aan de wandeleendaagse en de Zonnetreinrit heeft de wijkactiviteiten en het dagbestedingsprogramma bij Pieter Raat helemaal ontdekt, zo vertelt ze. “Meerdere dagdelen per week ga ik heen. Het geeft ritme aan m’n dagen, ik kom weer onder de mensen, blijf fitter en het is echt leuk. Ze organiseren zo veel verschillende activiteiten. Uitstapjes zoals de wandeleendaagse en met de Zonnetrein, creatieve workshops, bewegen, sport en spelactiviteiten. Zo blijf ik mezelf uitdagen. Als ik zelfstandig wil blijven wonen, moet ik toch ‘koppie koppie’ blijven, hè? M’n kinderen zijn nu op vakantie en voor het eerst in jaren vermaak ik me in de zomer ook prima. Waarom zou je alleen thuis blijven, als je kunt deelnemen aan zoveel leuks? Ik kijk enorm uit naar de Zomerweek die op het programma staat, met een quiz, muziekoptredens en meer. Als de kinderen en kleinkinderen straks weer thuiskomen, kan ik ze ook vertellen over mijn belevenissen.”

Meer info 

Meer weten over de welzijns- en dagbestedingsactiviteiten van Pieter Raat? Kijk voor de (dagvullende) activiteitenprogramma’s op www.dprs.nl/activiteiten, kom langs in wijkcentrum Arboretum, De Raatstede of Hugo-Waard of bel tijdens kantooruren met team Welzijn via 072-5767200. Ook voor senioren met (beginnende) dementie, Parkinson en/ of andere aandoeningen.