Maatwerk mogelijk dankzij samenwerking Zorgcentrum Horizon en WPW

Algemeen
Het project 'Uw Zorg Dichtbij' werd vorige week gelanceerd in Langedijk.
Het project 'Uw Zorg Dichtbij' werd vorige week gelanceerd in Langedijk. (Foto: AG Heeremans Photography)

DIJK EN WAARD- Horizon Zorgcentrum en WPW Horizon Zorgcentrum en Wonen Plus Welzijn (WPW) hebben met het project ‘Uw Zorg Dichtbij’ de handen ineengeslagen. De samenwerking maakt het gemakkelijker voor hulpbehoevende ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Met hulp van bekenden en zorg en aandacht in de buurt om op terug te vallen. 

Donderdag 14 juli werd de officiële start feestelijk gevierd met bewoners, betrokken medewerkers, belangstellenden, de Raad van Toezicht van het zorgcentrum en de WPW cliëntenraad.

Mensen wonen graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis, maar als zij te maken krijgen met beperkingen wordt dit lastiger. Voor hen is het belangrijk ter ondersteuning bekenden om zich heen te hebben. Bij het project ‘Uw Zorg Dichtbij’ werken welzijnsconsulenten en verpleegkundigen nauw samen met als doel het netwerk van cliënten te verstevigen. Horizon Zorgcentrum richt zich hierbij op professionele zorg door thuiszorg, dagbesteding, individuele begeleiding of logeeropvang te bieden, waarmee ook voorkomen wordt dat mantelzorgers overbelast raken. WPW ondersteunt cliënten door met haar vrijwilligers praktische diensten aan huis te bieden als hulp in de tuin, de maaltijdservice en mogelijkheden tot vervoer. Daarnaast biedt WPW ontmoetingsactiviteiten, die zorgen voor onderlinge verbinding en het vergroten van het aantal contacten.

Carolien Wevers, teamleider extramurale zorg van Horizon Zorgcentrum: “Ons gezamenlijke doel is onze cliënten maatwerk te bieden, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig in de vertrouwde thuissituatie kunnen blijven wonen. Dit kan nu via ‘Uw Zorg Dichtbij’. Het project krijgt steeds meer vorm en inmiddels ontvangen negen cliënten via deze weg ondersteuning. “Liefst krijgen wij cliënten bij eenvoudige zorgvragen al in het vizier. Wanneer vragen complexer worden, kennen we de mensen en kunnen we nog beter zorg op maat bieden.” Regelmatig is er overleg tussen medewerkers van WPW en Horizon en wordt bekeken welke vormen van zorg en/of dienstverlening het beste aansluit bij de zorgvraag. Samen met de cliënt wordt dit vervolgens uitgebreid besproken.

Corry Leijen, projectleider bij WPW: “Door de korte lijnen weten we elkaar goed en snel te vinden. We signaleren samen snel veranderingen en kunnen zo tijdig op elke situatie inspelen. Zo bieden we cliënten een gevoel van veiligheid en vertrouwen in het wonen in de eigen omgeving. De samenwerking zorgt voor een veelzijdige benadering om mensen met zorgvragen, door bijvoorbeeld dementie of ouderdom, te ondersteunen. Op een kleinschalige manier en met korte lijnen binnen het eigen netwerk.”

Voor meer informatie over ‘Uw Zorg Dichtbij’, neem contact op met Zorgcentrum Horizon via 0226-314430 of extramuraal@horizonzorgcentrum.nl. WPW is bereikbaar via 0226-318050 of langedijk@wonenpluswelzijn.nl.