Gouden Visjesdagen: paling en shantymuziek voor Waardse senioren

Algemeen
Shantykoor 't Scheepstuygh zong talloze herkenbare liedjes.
Shantykoor 't Scheepstuygh zong talloze herkenbare liedjes. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Een demonstratie palingroken, een spetterend muziekoptreden van shantykoor ‘t Scheepstuygh en heel veel gezelligheid… Zie daar de ingrediënten van de Gouden Visjesdagen 2022 op maandag 25 en woensdag 27 juli bij woonzorgcentrum Hugo-Waard en De Raatstede. 

“De visjesdagen zijn inmiddels een jaarlijkse traditie voor senioren”, vertelt Frits Weel, voorzitter van Gouden Dagen Heerhugowaard, dat in 2022 vijftien jaar bestaat. “Cor Bart gaf op beide dagen een demonstratie palingroken. Senioren uit de woonzorgcentra en uit de buurt waren uitgenodigd om een paling te komen proeven. En ’s middags trad shantykoor ’t Scheepstuygh op met heel herkenbare liedjes: er werd meegezongen en hier en daar gedanst. De mensen waren zo blij: het waren echt twee fantastische dagen!”


Senioren uit de wijk kwamen een lekker visje halen bij palingroker Cor Bart. - (Foto: Aangeleverd)

Met de neus in de boter

 ”Heerlijk zo’n versgerookte paling”, aldus een senior uit de wijk. “Mijn vrouw krijgt thuiszorg van Pieter Raat, vandaar dat we een uitnodiging kregen. Als je zoals wij moeten rondkomen van een klein pensioentje, dan is paling echt een heerlijke traktatie. Geweldig dat er ook levende muziek is. We vielen met onze neus in de boter, hebben gesmuld en genoten. Binnenkort zijn de ijsjesdagen en ook het jubileumconcert van Mastreechter Staar. Daar kijken we ook enorm naar uit.’’ 

Ook bewoners van Forum Viva II bezochten met begeleiders De Raatstede. “Gezellig hoor, dat ze even kwamen buurten”, aldus Antoinette Bronkhorst, welzijnsmedewerker bij Pieter Raat die blij is met de aanloop. 

De Visjesdagen zijn medemogelijk gemaakt door Stichting NUT.


Gezelligheid troef tijdens de Visjesdagen. - (Foto: Aangeleverd)

‘Juist voor senioren uit de wijk’

Bij woonzorgcentrum De Raatstede, Hugo-Waard en wijkcentrum ’t Arboretum, de verschillende locaties van Pieter Raat, staan deze zomer en herfst naast activiteiten van Gouden Dagen nog veel meer welzijns- en dagbestedingsactiviteiten op het programma. “Juist ook voor senioren uit de wijk”, vertelt Bronkhorst. “Onze activiteiten zijn open voor alle Waardse senioren en veelal gratis. Na aanmelding kunnen senioren uit de wijk gewoon aanschuiven en meedoen. Van beweeg-, sport- en spelactiviteiten tot samen koken, muziek maken en creatieve activiteiten… Ook bieden we dagbestedingsactiviteiten op maat. In kleine groepen, toegespitst op de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Bijvoorbeeld voor mensen met beginnende of gevorderde dementie, Parkinson en/ of een andere aandoening.”

Meer info 

Meer weten over de welzijns- en dagbestedingsactiviteiten van Pieter Raat? Kijk voor de (dagvullende) activiteitenprogramma’s op www.dprs.nl/activiteiten, kom langs in wijkcentrum Arboretum, De Raatstede of Hugo-Waard of bel tijdens kantooruren met team Welzijn via 072-5767200. Ook voor senioren met (beginnende) dementie, Parkinson en/ of andere aandoeningen.