Het organisatiecomité van Ientje Toe heeft weer een mooi tennisevenement neergezet voor iedereen van 40 plus!
Het organisatiecomité van Ientje Toe heeft weer een mooi tennisevenement neergezet voor iedereen van 40 plus! (Foto: aangeleverd)

Veertigplussers weer welkom bij Ientje Toe

Algemeen

LANGEDIJK – Meestal aangenaam tennisweer en vrijwel altijd meer dan 400 deelnemers: in het tweede weekend van september gaat het bekende Spaansen Bloemen Ientje Toe veteranentoernooi weer van start bij tennisvereniging TC Langedijk. 

Hoogste categorie is ook nu weer dubbel-5, waarbij de organisatie rekening houdt met een extra sterk deelnemersveld. Alleen in het qua corona moeilijke jaar 2021 dook het aantal deelnemers onder de vierhonderd (353) bij Ientje Toe, dat in 2014 een topjaar had toen er maar liefst 459 mensen meededen. ,,Zoveel als in dat jaar verwachten we niet snel meer te halen. Maar we hebben er wel goede hoop op dat we nu toch weer door die grens van vierhonderd deelnemers zullen gaan’’, zegt Bart Rietveld namens het organisatiecomité.

Grootste evenement

Bij TC Langedijk staan ze aan de vooravond van de veertiende editie van dit toernooi, dat nog altijd bekend staat als een van de grootste veteranentennisevenementen van Nederland waarin tennisliefhebbers van 40 jaar en ouder hun krachten met elkaar kunnen meten.

De start van Ientje Toe 2022 is op vrijdag 9 september en het finaleweekend is zaterdag 17 en zondag 18 september op het voor deze gelegenheid altijd supergezellig aangeklede tenniscomplex aan de Potjesdam in Zuid-Scharwoude.

Bij Ientje Toe wordt gespeeld met 30 speelschema’s voor de verschillende dubbels in de categorieën 5 tot en met 8, aldus medeorganisator William Wouters. ,,En iedereen wordt ingedeeld in poules zodat je sowieso minimaal twee of meer wedstrijden speelt.’’

Extra ronde

Sterker nog: dit is het enige toernooi in de hele regio waarbij óók de nummer twee van de poule minimaal een ronde extra speelt. ,,Dus zelfs bij verlies van de eerste partij maakt iedereen hier nog steeds alle kans om verder te komen’’, noemt Bart Rietveld een sterk punt dat de naam ‘Ientje Toe’ in elk geval alle eer aan doet.

Mede daarom kent dit dubbeltoernooi voor veteranen van veertig tot ruim tachtig jaar een hoge attractiewaarde. En dat geldt ook voor bezoekers die hier altijd veel oude bekenden tegenkomen en zo een reüniesfeer ervaren.

Recreatietennis staat bij Ientje Toe centraal en daar spelen ze bij TC Langedijk handig op

in. ,,Iedereen moet zich hier prettig voelen. Op de baan, maar ook voor en na het spelen zelf. Daar is de inwendige mens belangrijk’’, zegt Wouters, wijzend op de enthousiaste kantineploeg die elke dag een speciaal menu tegen een klein prijsje op tafel zet. Vrijdag 16 september is er ook nu weer een gratis zuurkoolmaaltijd met worst voor alle deelnemers. Daarnaast tovert het kantineteam altijd diverse gratis hapjes tevoorschijn.

Een en ander is natuurlijk mogelijk mede dankzij de trouwe hoofdsponsor - nog altijd Spaansen Bloemen - en diverse andere bedrijven die het Ientje Toe-toernooi een warm hart toedragen. En wie een beslissende set moet spelen, die wordt getrakteerd op een banaan, mini-Mars of -Snickers voor de broodnodige extra energie.

Inschrijven

Mensen die mee willen doen en nog geen tennismaat hebben, kunnen zich toch gewoon aanmelden. Dan zorgen ze bij TC Langedijk voor een geschikte dubbelpartner. Ook zal de traditionele verloting, met een chalet voor een week in Oostenrijk als hoofdprijs, dit jaar niet ontbreken.

De inschrijving is al geopend (kosten 10 euro p.p.) voor het Spaansen Bloemen Ientje Toe-veteranentoernooi kan nu al via deze website.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Dijk en Waard

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Schoolplein De Hasselbraam wordt Gi-Ga-Groen Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
‘Aanvragen blijven maar binnenstromen’ bij Stichting Babyspullen Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Liefde voor honkbalsport zit bij Mika in de genen Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Briljanten echtpaar Helmi en Hans Weers heel tevreden Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Herman vindt er wat van column 5 okt, 20:51
Afbeelding
The Riddles treden op in Het Oude Gemaal Algemeen 5 okt, 16:16
Afbeelding
Zing mee met het kerstproject van Vergutas Algemeen 5 okt, 15:51
Afbeelding
Cool presenteert cultureel programma ‘Dementie…en toch een fijne dag!’ Algemeen 5 okt, 13:35
Afbeelding
Vrijwilligers van Voedselbank Langedijk krijgen rondleiding bij Bejo Algemeen 5 okt, 13:26
Afbeelding
Anouk Swager geselecteerd voor Weekend van het Portret Algemeen 5 okt, 13:11
Afbeelding
Het Grootste Werkfestival X NHNEXT Algemeen 5 okt, 13:09
Afbeelding
Samenzang popkoren Starlight en Popcorn Algemeen 5 okt, 12:09
Afbeelding
Vrijwillige energiecoaches gezocht Algemeen 5 okt, 11:28
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief