De leden van de Horecacommissie, vlnr Co Quant, Aad Kunst, Marco Molenaar, Ingrid Kunst en Bram Piersma, zijn al sinds januari bezig om alles tot in de puntjes te regelen.
De leden van de Horecacommissie, vlnr Co Quant, Aad Kunst, Marco Molenaar, Ingrid Kunst en Bram Piersma, zijn al sinds januari bezig om alles tot in de puntjes te regelen. (Foto: Fer Korver)

Strijd om de Zuurkoolcup barst weer los, dit jaar is Vrone de gastheer

Algemeen

SINT-PANCRAS – Voetbalvereniging Vrone bestond in 2020 precies honderd jaar. Een mooi moment om, naast allerlei festiviteiten, de organisatie van de Zuurkoolcup ter hand te nemen. De vierde editie op het complex in Sint-Pancras, maar door corona ging dat niet door. Maar zaterdag 20 augustus, twee jaar later dan gepland, is het dan eindelijk zover: de strijd om de Zuurkoolcup 2022 barst los.

Op de openingsavond, zaterdag 20 augustus, speelt Vrone tegen BOL en LSVV ontvangt DTS. Beide wedstrijden beginnen om 19.00 uur en worden voorafgegaan door een wedstrijd om de Spruitjescup. De tweede ronde is woensdag 24 augustus. Vrone speelt dan tegen LSVV en DTS tegen BOL, ook dan weer vanaf 19.00 uur. Voorafgaand spelen twee meisjesteams in de leeftijdscategorie MO17 tegen elkaar. De laatste wedstrijdavond is zaterdag 27 augustus. Vrone speelt dan tegen DTS en BOL tegen LSVV. Voordat de finales gespeeld worden, gaan de veteranenteams van de vier verenigingen in een onderling toernooi de strijd met elkaar aan. Alle wedstrijden voorafgaand aan de standaard teams starten om 17.00 uur. 

Het is een bekend gegeven dat over drie wedstrijdavonden duizenden bezoekers op het evenement afkomen. Daarom zijn de leden van de Horecacommissie al sinds januari bezig om alles tot in de puntjes te regelen. Deze commissie bestaat uit Ingrid Kunst, Bram Piersma, Marco Molenaar, Co Quant en Aad Kunst. Allemaal vrijwilligers die al jarenlang betrokken zijn bij Vrone. “Dit is de vierde keer dat Vrone gastheer is voor de Zuurkoolcup”, zegt Ingrid Kunst. “Van de voorgaande drie edities heeft Vrone er één gewonnen. Het is altijd een prachtig begin van een nieuw voetbalseizoen en we zijn er helemaal klaar voor.” We kunnen nog wel een aantal vrijwilligers gebruiken tijdens de wedstrijddagen. Meld je aan via brampiersma@quicknet.nl. 

“We zijn zo’n zeven maanden bezig geweest om alles op een rijtje te zetten”, zegt Bram Piersma. “Er komt heel wat organisatie bij kijken, zo moet er bijvoorbeeld een tent komen van dertig bij vijftien meter. In totaal sturen we ongeveer 150 vrijwilligers aan. De regels worden iedere keer wat strenger. De beveiliging moet in orde zijn. We moeten zorgen dat jongens en meisjes onder achttien jaar herkenbaar zijn aan een polsbandje. Zij mogen nog geen alcohol drinken en daar wordt streng op gelet. Maar ook zorgen we voor de EHBO, een ruime fietsenstalling en een toiletgedeelte.” Vrijwilliger Aad Kunst is verantwoordelijk voor de horeca in de feesttent. “De kantine is op alle dagen gesloten; eten en drinken is niet alleen in de tent beschikbaar, maar ook her en der over het complex staan tentjes waar van alles te krijgen is. Heel belangrijk voor ons als organisatie is ook de inkoop van het eten en drinken.’’

Na afloop van elke wedstrijdavond is er livemuziek in de tent. Op de eerste avond treedt de bekende zanger Joost de Vries op en op de tweede avond is het de beurt aan dj Luck (van der Laan) en zanger Jeffrey Lind. Op de slotavond speelt de coverband Alle Tijd. 

“Alle avonden is de entree gratis, alleen vrijdag 26 augustus is een deel van de avond gereserveerd voor onze sponsors. Zij krijgen een uitnodiging voor de barbecue. Rond de klok van 20.30 uur is het tijd voor Wim Kieft, die ongetwijfeld weer prachtige verhalen gaat vertellen. Alle belangstellenden zijn van harte welkom. Ook hier geen entree.’’ Op de sponsoravond zal ook de muzikale trots van Sint Pancras, zangeres Kim de Boer, niet ontbreken.

100 jaar Vrone loterij

In het kader van 100 jaar Vrone én extra inkomsten ten behoeve van het nieuwe Vrone complex is er een 100 jaar Vrone loterij opgezet. Er zijn maar liefst 50 prijzen van € 100,- te winnen! Vrone teams kunnen loten verkopen en teams die de meeste loten verkopen, winnen mooie prijzen. Meedoen is heel simpel. Ga naar vrone.nl/loterij en koop één of meerdere loten. Je steunt hiermee direct Vrone en je maakt natuurlijk kans op een mooi geldbedrag. De prijswinnaars worden bekend gemaakt op zaterdagavond 27 augustus in de feesttent én op de website. “Belangrijk om nog te vermelden is dat de ingang naar het complex niet via de Boeterslaan is, maar nu de Vinkenlaan, tegenover De Geist.” 

Kijk voor meer info op www.vrone.nl en op de socials van SV Vrone.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Dijk en Waard

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Zingen, dansen en proosten op het leven bij Heerhugowaard Live FOTO’S 24 sep, 20:01
Afbeelding
Hoogheemraadschap start toezicht op afvalwater bloembollen Algemeen 24 sep, 15:28
Afbeelding
Topartiesten treden op in Het Oude Gemaal Algemeen 23 sep, 21:12
Afbeelding
Burgemeester sluit woning aan de Sluis Algemeen 23 sep, 11:37
Afbeelding
Militaire oefening van de Koninklijke Landmacht Algemeen 23 sep, 11:09
Afbeelding
HSC De Draai organiseert open familiedag op ijsbaan De Meent Sport 23 sep, 11:01
Afbeelding
Wat is er de komende tijd te doen voor jongeren in Dijk en Waard? Algemeen 23 sep, 09:22
Afbeelding
Stuur ons de mooiste foto van jou en je huisdier! Algemeen 22 sep, 20:11
Afbeelding
Verhalen Halen gaat als een lopend vuurtje Algemeen 22 sep, 18:10
Afbeelding
Bart Drost is vioolbouwer met een indrukwekkend verhaal Algemeen 22 sep, 18:00
Afbeelding
Shalina Groenveld schreef boek over haar ervaringen in de turnwereld Algemeen 22 sep, 14:45
Afbeelding
Vrachtwagen in botsing met auto 112-nieuws 22 sep, 09:56
Afbeelding
Gi-ga-groene Kinderboekenweek in Bibliotheek Langedijk Algemeen 22 sep, 08:56
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief