"We zijn blij dat de Waardcup dit jaar alsnog bij KSV mag plaatsvinden’’, zegt Paul van Rooij, die als bestuurslid verantwoordelijk is voor sponsoring en PR binnen KSV.
"We zijn blij dat de Waardcup dit jaar alsnog bij KSV mag plaatsvinden’’, zegt Paul van Rooij, die als bestuurslid verantwoordelijk is voor sponsoring en PR binnen KSV. (Foto: Fer Korver)

Jubilerend KSV mag de Waardcup 2022 organiseren

Algemeen

HEERHUGOWAARD – In 2020 werd bij voetbalvereniging WMC een coronaproef Waardcup georganiseerd. KSV werd, onder grote publieke belangstelling, de winnaar en mocht vorig jaar het evenement zelf organiseren.

“In een jaar dat wij ons 75-jarig bestaan wilde vieren, mochten wij de Waardcup organiseren. Maar door corona ging het vorig jaar niet door en daarom hebben wij gevraagd of de Waardcup dit jaar alsnog bij KSV mocht plaatsvinden’’, zegt Paul van Rooij, die als bestuurslid verantwoordelijk is voor sponsoring en PR binnen KSV.

Feestavond

“Op vrijdag 2 september staan we middels een feestavond alsnog stil bij ons 75-jarig bestaan. Daarbij worden natuurlijk alle leden, vrijwilligers en sponsoren uitgenodigd, maar is iedereen welkom om dit mee te vieren. Ook zal de officiële opening van ons nieuwe kunstgrasveld plaatsvinden en de nieuwe hoofdsponsor officieel bekend worden gemaakt.’’

‘We staan alsnog stil bij ons 75-jarig bestaan’

KSV verdedigt de titel die het in 2020 won op het complex van WMC. “Het toernooi werd toen nog gespeeld met zes teams, maar aangezien SVW’27 komend seizoen geen zondagelftal meer heeft, gaat de Waardcup nu tussen vijf verenigingen die elkaar allemaal een keer tegenkomen, dat zijn SVW’27, Reiger Boys, Hugo Boys en WMC. “Ook voor de vrouwen organiseren we de Waardcup. De deelnemers zijn KSV, Reiger Boys en WMC.’’ Bij de dames speelt KSV tegen WMC. De eerste wedstrijden gaan om 18.30 uur van start. 

De wedstrijden om de Waardcup zijn voor de trainers ook het moment om te kijken hoe de spelers uit de zomerstop zijn gekomen. ‘’De meeste clubs hebben wel nieuwe spelers. Bij KSV is Rowan Top de nieuwe hoofdtrainer, een bekende KSV-jongen. Het eerste elftal speelt het komende seizoen in de vierde klasse en de supporters kijken uit naar de resultaten tegen de andere clubs uit Heerhugowaard. We verwachten een groot aantal toeschouwers. De eerste wedstrijden worden op zaterdag 13 augustus gespeeld en de doordeweekse wedstrijden op dinsdag en donderdag. De finale is op zaterdag 20 augustus.’’

De strijd om de Waardcup 2022 gaat van start op zaterdag 13 augustus. “Doordat we nu vijf deelnemers hebben spelen de teams op de openingsavond twee wedstrijden van twee keer dertig minuten met 15 minuten pauze. Ook wordt hierdoor een uitzondering qua aantal spelers per selectie gemaakt. De selectie mag nu bestaan uit twintig spelers die per wedstrijd ingezet kunnen worden.’’ KSV opent tegen WMC en SVW’27 neemt het op tegen Reiger Boys. Het volledige wedstrijdschema is te zien op www.waardcup.nl.

“Op de zaterdagavonden maken we het in en om de kantine gezellig. Dat heeft onze barcommissie goed in de steigers gezet. Aangekleed met een zangertje en DJ zullen wij als KSV een uitstekende gastheer zijn. In de toekomst willen we de Waardcup wat grootser aanpakken. Met een schuin oog kijken we jaloers naar onze buren, die jaarlijks de Zuurkoolcup organiseren. Ze pakken het daar groots aan, waar in drie wedstrijdavonden duizenden toeschouwers op af komen! Ook bij ons gaat het een prachtige warme voetbalweek worden, met goede weersverwachtingen en mooie wedstrijden op het programma.’’

door Ruud de Waard

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Dijk en Waard

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Schoolplein De Hasselbraam wordt Gi-Ga-Groen Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
‘Aanvragen blijven maar binnenstromen’ bij Stichting Babyspullen Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Liefde voor honkbalsport zit bij Mika in de genen Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Briljanten echtpaar Helmi en Hans Weers heel tevreden Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Herman vindt er wat van column 5 okt, 20:51
Afbeelding
The Riddles treden op in Het Oude Gemaal Algemeen 5 okt, 16:16
Afbeelding
Zing mee met het kerstproject van Vergutas Algemeen 5 okt, 15:51
Afbeelding
Cool presenteert cultureel programma ‘Dementie…en toch een fijne dag!’ Algemeen 5 okt, 13:35
Afbeelding
Vrijwilligers van Voedselbank Langedijk krijgen rondleiding bij Bejo Algemeen 5 okt, 13:26
Afbeelding
Anouk Swager geselecteerd voor Weekend van het Portret Algemeen 5 okt, 13:11
Afbeelding
Het Grootste Werkfestival X NHNEXT Algemeen 5 okt, 13:09
Afbeelding
Samenzang popkoren Starlight en Popcorn Algemeen 5 okt, 12:09
Afbeelding
Vrijwillige energiecoaches gezocht Algemeen 5 okt, 11:28
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief