Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Gi-ga-groene Kinderboekenweek in Bibliotheek Langedijk

Algemeen

ZUID-SCHARWOUDE - De 68ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 5 tot en met 15 oktober, maar de activiteiten gaan al eerder van start! Deze keer staat de Kinderboekenweek in het teken van natuur en milieu, want het thema is Gi-ga-groen. In bomen klimmen en dierensporen zoeken, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of vogels spotten. Van moestuintjes maken tot picknicken in het park; e natuur is overal om ons heen. Buiten, maar óók in de bibliotheek is er van alles te ontdekken en te doen.

Ben je geïnteresseerd in de natuur en de dingen die je kunt doen om de natuur gezond te houden? De bibliotheek heeft veel mooie en interessante boeken te leen. Kom en bekijk de ‘griffels & penselen’ van dit jaar. Deze bekroonde boeken worden bewaakt door een sterke beer. De boeken mogen namelijk nu nog niet geleend worden, maar na de Kinderboekenweek natuurlijk wel! 

CoderDojo

Zaterdag 1 oktober is er van 11.00 tot 13.00 uur CoderDojo voor de jeugd van zeven tot zeventien jaar. Bij de Dojo kun je álles leren over Scratch, robots en andere programmeertalen. Op de website van Bibliotheek Kennemerwaard kun je je aanmelden voor de workshops: www.coderdojo-kennemerwaard.nl/volgende-editie.

Petra leest voor

Zoals elke eerste donderdag van de maand leest Petra Poppen donderdag 6 oktober van 10.30 tot 11.00 uur voor uit een mooi prentenboek. Dit keer uit eigen werk: ‘Sipke is niet alleen’. Petra illustreerde en schrijver Geert van Diepen schreef dit bijzondere prentenboek dat aansluit bij het thema ‘Gi-ga-groen’. Na het voorlezen kunnen de jongste kinderen een leuke knutselactiviteit in de bibliotheek doen. Aanmelden is niet nodig.

Jelle de kwispelkampioen

‘Hoi, ik ben hond Jelle. Als ik vrolijk ben ga ik kwispelen. Samen met mijn baasje Mariska Laros (lifecoach en therapiehondbegeleider) ga ik op pad om mensen te helpen. Wil jij weten hoe ik iemand opvrolijk en help als je bang bent voor honden en ben je tussen de zes en tien jaar? Kom dan zaterdag 8 oktober van 10.30 tot 11.30 uur naar de bieb.’
Jelle laat zien dat hij goed kan helpen, maar ook een echt speurhond is. Deelnemers aan de workshop leren Jelle een snoepje of een klein opdrachtje te geven. Of ze gaan hardop aan Jelle voorlezen, want deze leeshond ook heel goed luisteren. Aan het eind krijgen deelnemende kinderen een Gouden Kwispel-oorkonde.

Uilenballen pluizen

Voor kinderen van zes tot negen jaar (met één ouder) en negen tot twaalf jaar is er zaterdag 15 oktober van respectievelijk 10.30 tot 11.30 en 12.00 tot 13.00 uur een workshop uilenballen pluizen. Uilen slikken hun prooi met huid en haar door. In de maag wordt het prooidier verteerd, maar de botten, nagels, haren en veren niet. Deze resten worden in de maag samen gekneed tot een bal en vervolgens braken ze die bal uit. Bij het uit elkaar pluizen van de uilenballen vind je de restanten: botjes, schedels en kaken van verschillende soorten muizen en zangvogels. Iedereen krijgt een braakbal om te onderzoeken. met dunne stokjes, pincetten, een vergrootglas en microscopen. Aan het einde mogen de botjes uiteraard mee naar huis. De workshop wordt uitgevoerd door Hertenkamp Enkhuizen. 

Aanmelden voor 8 en 15 oktober is nodig. Dit kan via www.bibliotheeklangedijk.nl. Of bel 0226-31330.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Dijk en Waard

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
HSC De Draai organiseert open familiedag op ijsbaan De Meent Sport 23 sep, 11:01
Afbeelding
Wat is er de komende tijd te doen voor jongeren in Dijk en Waard? Algemeen 23 sep, 09:22
Afbeelding
Stuur ons de mooiste foto van jou en je huisdier! Algemeen 22 sep, 20:11
Afbeelding
Verhalen Halen gaat als een lopend vuurtje Algemeen 22 sep, 18:10
Afbeelding
Bart Drost is vioolbouwer met een indrukwekkend verhaal Algemeen 22 sep, 18:00
Afbeelding
Shalina Groenveld schreef boek over haar ervaringen in de turnwereld Algemeen 22 sep, 14:45
Afbeelding
Vrachtwagen in botsing met auto 112-nieuws 22 sep, 09:56
Afbeelding
Gi-ga-groene Kinderboekenweek in Bibliotheek Langedijk Algemeen 22 sep, 08:56
Afbeelding
‘Ik heb altijd gezegd: ik trouw met Leo’ Algemeen 21 sep, 21:36
Afbeelding
Nieuw seizoen van start bij Sterrenwacht Saturnus Algemeen 21 sep, 21:07
Afbeelding
Benefietmiddag bij NVA-huis Noord-Holland Noord Algemeen 21 sep, 20:40
Afbeelding
Gemeente tekent voor 28 woningen in Oudkarspel Algemeen 21 sep, 17:50
Afbeelding
Jubilerend Gouden Dagen trakteert senioren op concert Mastreechter Staar Algemeen 21 sep, 15:43
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief