Nieuw seizoen van start bij Sterrenwacht Saturnus

Algemeen
Gefascineerd door het heelal? Ga eens langs bij de sterrenwacht.
Gefascineerd door het heelal? Ga eens langs bij de sterrenwacht. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - Sterrenwacht Saturnus heeft voor het komende waarneemseizoen, dat loopt van oktober tot en met april, een interessante agenda samengesteld voor jong en oud.

Voor de komende maand heeft de sterrenwacht voor volwassenen elke vrijdagavond vanaf 20.00 uur boeiende lezingen gepland staan, met 30 september het Vera C. Rubin Observatorium LSST, 7 oktober De Wolkammer uit Franeker, 14 oktober amateur-sterrenkunde in de jaren zeventig en tachtig, 21 oktober binnenplaneten Mercurius en Venus en 28 oktober wetenswaardigheden rond de energietransitie.

Voor de jeugd van acht tot en met twaalf jaar gaat het zaterdag 1 oktober vanaf 19.00 uur over botsende sterrenstelsels en op 8 oktober kan er worden geknutseld rond het thema sterren, planeten en raketten. De jeugd vanaf twaalf jaar kan zich zaterdagavond 1 oktober vanaf 20.00 uur verdiepen in het Vera C. Rubin Observatorium LSST. En schrijf zaterdag 29 oktober ook alvast in de agenda: dan is de sterrenwacht open vanwege de Nacht van de Nacht. 

Voor alle bijeenkomsten geldt een entree van 3,50 euro (inclusief koffie of thee en het maandblad Titan); donateurs en hun gezinsleden hebben gratis toegang. Je bent al donateur voor nog geen euro per week. Meer info op www.sterrenwachtsaturnus.nl/over-ons/donateurs.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de basiscursus astronomie! Aanmelden via info@sterrenwachtsaturnus.nl.. 

Sterrenwacht Saturnus is te vinden aan de Van Veenweg 98 in Heerhugowaard.