Het befaamde koor Mastreechter Staar gaf een wervelend optreden weg.
Het befaamde koor Mastreechter Staar gaf een wervelend optreden weg. (Foto: Aangeleverd)

Jubilerend Gouden Dagen trakteert senioren op concert Mastreechter Staar

Algemeen

HEERHUGOWAARD - Gouden Dagen Heerhugowaard bestaat vijftien jaar en vierde dat zondag 18 september met een jubileumconcert van Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar in Cool kunst en cultuur. “Natuurlijk met donateurs, gouden vrienden en heel veel senioren uit Heerhugowaard! Prachtige muziekstukken van onder meer Verdi passeerden de revue. Soliste Eline zong de sterren van de hemel. Er werd meegezongen, veel gelachen en hier en daar een traantje weggepinkt’’, aldus voorzitter Frits Weel. Tijdens het concert was er ook uitgebreid aandacht en een inzamelingsactie voor senioren in Oekraïne. 

“Al vijftien jaar streven we ernaar om, in samenwerking met De Pieter Raad Stichting, kwetsbare ouderen in Heerhugowaard een fijne dag te bezorgen en eenzaamheid te verminderen. Dat is waar wij van Gouden Dagen voor staan’’, aldus voorzitter Frits WeelIn dit jubileumjaar heeft de organisatie zichzelf ten doel gesteld meer wensen te vervullen voor senioren met dementie en steunt Gouden Dagen Heerhugowaard de Oekraïense stichting Starenki. “Met vrijwilligers voorziet Starenki in zeven Oekraïense steden senioren van een voedselpakket. En dat is echt broodnodig. De opbrengst van het concert is door Gouden Dagen Heerhugowaard verdubbeld en komt in z’n geheel ten goede aan Oekraïense ouderen’’, vertelt Weel. 


De senioren genoten volop van het concert. - (Foto: Aangeleverd)

Tijdens het concert klonk het Oekraïense volkslied en volgde een kort moment van stilte. “Kippenvel en hartverwarmend om te zien dat de mensen zo hebben genoten en zo gul hebben gegeven. Ruim € 628,85 én drie ouderwetse guldens zijn in een gouden spaarvarkentje met blauwgeel gehaakte sjaal gedoneerd. Dat brengt de tussenstand op € 1.257,70. Dat zijn heel veel mooie voedselpakketten voor Oekraïense senioren. Het was in één woord fantastisch!’’ 

Eén tegen eenzaamheid 

Weel onderstreepte nog maar eens de doelstelling en het belang van Gouden Dagen. “Eenzaamheid bij ouderen is een enorm maatschappelijk probleem. Als je ouder wordt of afhankelijk van zorg, zijn dingen niet meer zo vanzelfsprekend. Een concertbezoek, een dagje uit, een goede vriendin opzoeken: zie dat maar eens zelfstandig te organiseren. Toch zijn dit nu juist activiteiten waar de mensen blij van worden en energie van krijgen. Door individuele en groepswensen te vervullen, maken we de mensen zo blij. Als je ziet hoe senioren genieten van soms heel kleine dingen, die voor ons relatief makkelijk te realiseren zijn en weinig moeite kosten... Mensen praten vaak nog heel lang na over een uitje of vervulde wens. Dat geeft heel veel voldoening.”


Gabriele Kasten van De Pieter Raat Stichting sprak het publiek toe. - (Foto: Aangeleverd)

Familie Koper koffieconcert

Er staan nog veel meer mooie, gouden activiteiten op stapel dit najaar, zo verklapte Weel tijdens het jubileumconcert van Mastreechter Staar. “Naast muziekoptredens en schilderworkshops, organiseren we in samenwerking met de familie Koper zondag 30 oktober van 11.00 tot 12.15 uur een koffieconcert met het Noord-Hollands Ouderenorkest. Ook weer in Cool kunst en cultuur. Het orkest wordt vergezeld door solist en operazanger Martin Hurkens. Hij won in 2010 het derde seizoen van ‘Holland’s Got Talent . Kaartjes voor dit concert kosten € 5,- per stuk en zijn maandag 17 oktober vanaf 14.00 uur exclusief verkrijgbaar bij woonzorgcentrum De Raatstede. Ook bij deze kaartverkoop geldt maximaal twee kaarten per persoon en uitsluitend betaling met PIN. De familie Koper heeft kenbaar gemaakt dat de opbrengst van dat concert geheel ten goede komt aan Gouden Dagen Heerhugowaard. Ook dat is weer fantastisch nieuws!’’, aldus Weel, die in zijn slotwoord alle gulle gevers, de vrijwilligers, Stichting Nut en De Pieter Raat Stichting heel hartelijk bedankte. “Samen zetten we ons in voor de kwetsbare senioren in Heerhugowaard. Eén tegen eenzaamheid, voor verbinding en nog veel meer gouden momenten voor onze senioren.’’ 


Volle bak in de Rodi Media-zaal van Cool. - (Foto: Aangeleverd)

Gabriele Kasten van De Pieter Raat Stichting sprak het publiek toe.
De senioren genoten volop van het concert.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Dijk en Waard

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Veranderingen station Heerhugowaard: spoor 3 verdwijnt, spoor 2 wordt verbreed Algemeen 28 nov, 16:50
Afbeelding
Oranje in Qatar: matige start kan leiden tot groot succes Oranje 28 nov, 15:00
Afbeelding
Green Soap Company: ‘Doe mee aan de OVNH, alleen al voor publiciteit en een groter netwerk’ Algemeen 28 nov, 10:59
Afbeelding
Langedijk4GlobalGoals schenkt bomen voor het schoolplein Algemeen 28 nov, 10:10
Afbeelding
Skroiversgroep Langedoik bevordert het Westfriese dialect Algemeen 27 nov, 14:31
Afbeelding
De gunstige invloed van ventileren op verwarmen Algemeen 27 nov, 10:34
Afbeelding
Leger des Heils collecteert voor kwetsbare Nederlanders Algemeen 26 nov, 15:02
Afbeelding
Jan Stins heeft genoten van zijn voetbaljaren Algemeen 26 nov, 12:15
Afbeelding
Check je toeslagen als er iets verandert in je leven Algemeen 26 nov, 09:24
Afbeelding
Zanggroep MiXXt! viert vijftiende verjaardag Uit 25 nov, 13:07
Afbeelding
Stichting Miss IQ heeft in 2022 hard aan de weg getimmerd Algemeen 25 nov, 11:40
Afbeelding
Wat is er te doen voor jongeren in Dijk en Waard? Algemeen 25 nov, 10:05
Afbeelding
Veel prijzen voor EBI-Sports in Alkmaar Sport 25 nov, 09:24
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief