Militaire oefening van de Koninklijke Landmacht

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pexels)

DIJJ EN WAARD - Van maandag 26 tot en met vrijdag 30 september aanstaande vindt er een militaire oefening van de Koninklijke Landmacht plaats in het gebied tussen Wieringerwerf, Schagen, Heerhugowaard en Alkmaar. 

Voor gemeente Dijk en Waard geldt dat de militairen en materieel voornamelijk aan de noordwestzijde (tussen Oudkarspel en Warmenhuizen) zullen zijn.

Deze oefening maakt deel uit van het reguliere trainingsprogramma van de Koninklijke Landmacht. Gedurende het jaar oefent Defensie meerdere keren op verschillende locaties in en buiten Nederland. Er wordt gedurende deze dagen gebruikgemaakt van voertuigen (op de openbare weg) en helikopters. Mogelijk zal er worden geschoten met oefenmunitie wat kan leiden tot enige geluidsoverlast.

Op diverse locaties in het oefengebied zijn aanspreekpunten van Defensie beschikbaar voor uw vragen of meer informatie. Deze oefening is bij de betrokken gemeenten en politie bekend. Mocht u vragen hebben, dan kunt u de communicatieposten van Defensie aanspreken of contact opnemen met de gemeente.