Het vijfjarig bestaan van Hugo-Waard was reden voor een feestje.
Het vijfjarig bestaan van Hugo-Waard was reden voor een feestje. (Foto: AG Heeremans Photography)

Senioren en medewerkers vieren vijfjarig bestaan Hugo-Waard

Algemeen

HEERHUGOWAARD - Bewoners en medewerkers van woonzorgcentrum Hugo-Waard vierden vrijdag 23 september feest! Het is precies vijf jaar geleden dat senioren hun intrek namen in het spiksplinternieuwe woonzorgcentrum aan het Gerard Douplantsoen. “Dat lustrum hebben we gevierd! Met een spetterend muziekoptreden van de Golden Oldies, een pubquiz en een barbecue. Ik woon hier zo fijn”, aldus een dame op leeftijd, die zichtbaar genoot van de activiteiten. “Het is hier kleinschalig, gezellig en sfeervol. Er wordt goed voor ons gezorgd en we doen veel dingen samen. Vandaag was een groot lustrumfeest. Maar we hangen elke dag samen de slingers op, hoor.”

Een lustrum is reden voor een feestje en een mooi moment voor een groepsfoto met bewoners en medewerkers van woonzorgcentrum Hugo-Waard. “Veel collega’s zijn speciaal op hun vrije dag hiervoor teruggekomen. Dat geeft wel aan, hoe goed de sfeer hier is”, aldus welzijnscoördinator Carla Gleijsteen. Zorgmanager Franklin Meerwijk beaamt dit: “Het zijn stuk voor stuk mensen met hart voor onze senioren. Veranderingen zien we als een vooruitgang. En we doen het samen: op een fantastische woon- en werklocatie, met collega’s en bewoners. Elke dag zetten we ons in voor hetzelfde doel, namelijk de beste zorg en de mooiste dag geven aan onze bewoners. Daar ben ik trots op.”


Het lustrum is een mooie gelegenheid voor een gezellige groepsfoto. - (Foto: AG Heeremans Photography)

Praten over de toekomst van morgen

De lustrumvierende bewoonster is goed bij de tijd en praat graag over de toekomst, zoals Actiz, de brancheorganisatie in de zorg, iedereen oproept te doen. “Ja, ik hou het nieuws goed bij en maak me best zorgen over de toekomst. Niet voor mezelf hoor, maar voor m’n kinderen en kleinkinderen. De oorlog in Oekraïne, de klimaat- en energiecrisis, de woningnood voor zovelen. Dat je als senior je intrek kunt nemen in een nieuw gebouwd huis en prachtig appartement, zoals wij vijf jaar geleden deden, is uitzonderlijk. Zeker in deze tijd. Sinds twee jaar hebben we ook een fantastische beleef- en beweegtuin voor de deur. Daar genieten we enorm van en in coronatijd was dat helemaal goud. Op de plek van het oude Hugo-Oord, dus hier aan de overkant, starten ze binnenkort met nieuwbouw voor senioren met dementie. Dat zouden ze op meer plekken moeten doen. Ook voor jongeren, hoor”, haast ze zich te zeggen. 

Nieuwbouw Hugo-Oord

Hugo-Waard is een van de drie locaties van De Pieter Raat Stichting. Naast woonzorgcentra Hugo-Waard, De Raatstede en wijkcentrum het Arboretum biedt Pieter Raat ook thuiszorg, dagbesteding en welzijnsactiviteiten aan senioren uit de wijk. “Op het terrein van het voormalige Hugo-Oord aan de Van Veenweg realiseert Pieter Raat twee zorgvilla’s met daarin 44 zorgstudio’s voor mensen met dementie. Op de begane grond bevinden zich straks gemeenschappelijke ruimtes en vinden de dagelijks activiteiten plaats, op de verdiepingen bevinden zich de persoonlijke zorgstudio’s. Naast de twee zorgvilla’s van Pieter Raat, bouwen AIG Care & Living en Woonwaard op hetzelfde terrein respectievelijk 42 commerciële en 34 sociale huurappartementen”, weet Meerwijk. 


Artist impression van de nieuwe zorgvilla’s. - (Foto: Aangeleverd)

“In de zorgvilla’s, op en om het terrein van Hugo-Oord wil Pieter Raat de sociale inclusie en contacten met wijkbewoners, tussen jong en ouder, bevorderen. We stimuleren senioren om zo veel mogelijk deel te (blijven) nemen aan het leven en de activiteiten in de omliggende wijken. We streven naar een fijne woon- en werkomgeving voor iedereen.” Naar verwachting wordt de eerste paal voorjaar 2023 geslagen. Oplevering is hoogstwaarschijnlijk najaar 2024. 

Info Hugo-Oord

Meer weten over de nieuwbouw bij Hugo-Oord? Neem gerust contact op met kwartiermaker Paul Jeroen Verkade via pj.verkade@dprs.nl of met zorgmanager Franklin Meerwijk via f.meerwijk@dprs.nl. Meer informatie over de commerciële en huurappartementen van AIG Care & Living en Woonwaard, is te vinden op www.aig.nl/projecten/herontwikkeling-hugo-oord.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Dijk en Waard

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Check je toeslagen als er iets verandert in je leven Algemeen 26 nov, 09:24
Afbeelding
Zanggroep MiXXt! viert vijftiende verjaardag Uit 25 nov, 13:07
Afbeelding
Stichting Miss IQ heeft in 2022 hard aan de weg getimmerd Algemeen 25 nov, 11:40
Afbeelding
Wat is er te doen voor jongeren in Dijk en Waard? Algemeen 25 nov, 10:05
Afbeelding
Veel prijzen voor EBI-Sports in Alkmaar Sport 25 nov, 09:24
Afbeelding
Wijkagent Anne Kees Meines column 24 nov, 20:25
Afbeelding
Dennis Bruijn alias dj DNS laat alle generaties dansen Algemeen 24 nov, 20:00
Afbeelding
Dijk en Waarders scoren landelijk met groep acht musical ‘Dresscode’ Algemeen 24 nov, 16:09
Afbeelding
Marian de Wit verfraaide Caminopaadje met enorme muurschildering Algemeen 24 nov, 15:31
Afbeelding
WK: zó stimuleerde Qatar de nationale voetbalgekte Oranje 24 nov, 15:00
Afbeelding
WK 2022: de best betaalde voetballers Oranje 24 nov, 13:30
Afbeelding
Groot feest bij diamanten bruidspaar Co en Riet Zut-Ottenbros Algemeen 24 nov, 13:24
Afbeelding
Cursus Waarnemen bij Sterrenwacht Saturnus Algemeen 24 nov, 12:57
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief