Wandel vanuit Obdam door Dijk en Waard

Algemeen
Molen de Obdammer is een van de blikvangers langs de route.
Molen de Obdammer is een van de blikvangers langs de route. (Foto: Archief)

REGIO - Zin om op een leuke manier de omliggende dorpen te verkennen? Loop dan mee op 1 of 2 oktober tijdens het wandelweekend van AWV’69. Er zijn wandelingen over vier verschillende afstanden uitgezet vanuit startpunt sociaal cultureel centrum De Brink in Obdam.

Molen de Obdammer vormt een ontmoetingspunt van alle wandelingen. Bij de tochten over 11, 15 en 25 kilometer steek je de Ringvaart over en bezoek je Heerhugowaard met zijn verrassende paden, leuke doorkijkjes en snel groeiende bebouwing. De route over 25 kilometer voert niet alleen langs Heerhugowaard, maar tevens langs Broek op Langedijk met zijn haven en nieuwe wijk Broekhorn. Op deze drie afstanden heb je de gelegenheid om je voeten even rust te gunnen en te genieten van een lekker kopje koffie of thee. Wie de kortste afstand van zes kilometer loopt, blijft aan de Obdammer kant van de Ringvaart om het polderlandschap rondom Obdam te ervaren. 

Na afloop van de wandelingen is er de mogelijkheid om lekker uit te rusten in De Brink onder het genot van een lekker drankje. De Brink is gelegen aan Dorpsstraat 155 in Obdam. Starten voor de 25 kilometer is mogelijk tussen 09.00 en 11.00 uur, voor de 15 kilometer is dat tussen 09.30 en 13.00 uur. Deelnemers aan de twee kortste afstanden kunnen starten tussen 10.00 en 13.00 uur. De routes zijn geheel uitgepijld en daarnaast krijg je een duidelijke routeomschrijving mee. 

Meer weten? Mail naar secretariaatawv69@gmail.com.