Tour de Soes maakt stichtingen blij met sponsorgelden

Algemeen
Maar liefst acht organisaties kregen een cheque uitgereikt van Tour de Soes.
Maar liefst acht organisaties kregen een cheque uitgereikt van Tour de Soes. (Foto: Aangeleverd)

REGIO - Vijf Rotary-clubs uit Den Helder-Juliandorp, Anna Paulowna, Harenkarspel, Dijk en Waard en Heerhugowaard-Langedijk hebben donderdagavond 22 september in restaurant Green van de golfbaan in Dirkshorn € 28.500,- uitgereikt. Dit bedrag is opgehaald bij de Tour de Soes, het terugkerende fietsevenement in Noord-Holland, ieder jaar op de eerste zondag van juli. 

De sponsorbedragen zijn afkomstig van bedrijven in Noord-Holland en van de 1.500 deelnemende fietsers. Madelon Schaap, gouverneur van Rotary District 1580, de voorzitters van de Rotary-clubs, heeft samen met de aanwezige wethouders uit de diverse gemeentes de cheques uitgereikt. De bedragen zijn uitgereikt aan:

  • Stichting Helderse Botters: een organisatie die zich inzet voor de varende historie op het Wad en het Marsdiep en die vooral de jeugd betrekt bij het in leven houden van oude schepen en de ambachten om deze schepen te bouwen en restaureren (www.heldersbotters.nl): € 3.000,-.
  • Stichting De Leeuw Kyiv, die wekelijks hulpgoederen uit Nederland naar de juiste plek in Oekraïne brengt (www.deleeuwkyiv.nl): € 6.500,-.
  • Vijf timmerdorpen in de dorpskernen Dirkshorn, Sint Maarten, Tuitjenhorn, Waarland en Warmenhuizen: kinderen bouwen en schilderen in een paar dagen tijd een houten hut of vlot bij dit jaarlijkse evenement; totaal € 1.500,-.
  • Stichting Dupla Dupla: huifbed-paardrijden voor meervoudig gehandicapten. Deze vrijwilligersorganisatie biedt de doelgroep ook een prachtige snoezelruimte (www.stichtingdupla.nl): € 2.500,-.
  • Stichting Help-Elkander ondersteunt gezinnen die met een te klein budget moeten rondkomen, door ze een onbezorgde vakantie te bieden (www.help-elkander.nl): € 3.750,-
  • Stichting Logeerpret biedt kinderen en jongeren die een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt een veilige leefomgeving (www.logeerpret.nl): € 3.750,-.
  • Esdégé-Reigersdaal, een instelling voor mensen met een beperking. Het bedrag wordt besteed aan een cradle. Dat is een houten box met elektronica, om samen in verbondenheid muziek te maken (www.esdege-reigersdaal): € 3.750,-.
  • Stichting KanZ: een organisatie met een uniek zorg- en onderwijsaanbod voor kinderen met een beperking (www.stichtingkanz.com): € 3.750,-.