column

De maand van wijkagent Anne Kees Meines

Algemeen
Wijkagent Anne-Kees Meines deelt de politieberichten in Langedijk.
Wijkagent Anne-Kees Meines deelt de politieberichten in Langedijk. (Foto: aangeleverd)

Beste Langedijkers,

De vakantie ligt al weer even achter ons en we hebben met z’n allen het normale leventje weer opgepakt! Het weer was natuurlijk geweldig de afgelopen maanden maar ondertussen kan het jasje weer aan en zien we de dagen snel korter worden. Dit is kennelijk voldoende aanleiding voor het boevengilde om weer hun slag te slaan. 

Veel woninginbraken

In, met name Sint Pancras, Broek op Langedijk en Zuid-Scharwoude, vonden de afgelopen weken veel woninginbraken plaats. De werkwijze die hierbij opviel, was dat men met grof geweld een steen door een raam gooide, vervolgens afwachtte of er een reactie volgde en wanneer dit niet het geval was, naar binnen stapte. Mensen, wees hier alert op en bel ons bij verdachte situaties!

Elrow Town Holland

Op 3 september vond wederom een groot evenement plaats op het evenemententerrein Geestmerambacht in Noord-Scharwoude Elrow. Het weer en de stemming waren zeer goed en met ruim 20.000 bezoekers op het terrein is het festival heel rustig verlopen. Echter, na afloop vond er een behoorlijke verkeersopstopping plaats op en rondom de N245. Hierdoor werd het de festivalgangers bemoeilijk om de weg naar huis te vinden. Na ruim anderhalf uur nam de verkeersdrukte af en kon men alsnog veilig en wel hun weg vervolgen.

Klachten rijgedrag motorrijder

Na diverse klachten naar aanleiding van onbehoorlijk gedrag, in de omgeving van de Dubbele Buurt, hebben wij meermalen een gesprek moeten voeren met een bestuurder van een motor. Uiteindelijk lijkt dit resultaat te hebben gehad en houdt de bestuurder eindelijk rekening met de bewoners uit de buurt, door geen extra gas meer te geven en op een normale manier met zijn vervoersmiddel om te gaan.

Kermis Zuid-Scharwoude

De kermis in Zuid-Scharwoude werd dit jaar ouderwets druk bezocht maar leverde geen noemenswaardige meldingen op. Eén persoon werd aangehouden in verband met het in bezit hebben van harddrugs en een boksbeugel. Dit werd bij hem aangetroffen toen hij dor de beveiliging werd gefouilleerd. Ook een tweede persoon werd aangehouden die kennelijk bij de eerste hoorde. Ook hij had harddrugs in zijn bezit. De drugs en boksbeugel werden in beslag genomen.

Hunted met de jeugd

Op woensdag 21 september werd door de jongerenwerkers van Wonen Plus Welzijn in Noord-Scharwoude, het spel ‘Hunted’ voor de vierde keer georganiseerd. De jongeren schreven zich hiervoor massaal in. Helaas konden er maar 60 mensen meedoen van de ruim 120 die zich hadden opgegeven. Het gaat hierbij om een ‘kat en muisspel’ tussen de jongeren en de politie. De jongeren moesten binnen een uur 3 stempels veroveren bij de zogenoemde ‘save zones’. Dit werd bemoeilijkt door de politie, die vervolgens binnen een uur woorden moesten verzamelen, welke de jongeren op hun rug droegen. De wisselbeker, die de vorige keer door de politie werd gewonnen, werd dit keer door de jongeren in de wacht gesleept. Het doel van dit spel is de verbinding tussen de jongeren en de politie te verstevigen. Dat is zeker gelukt!

Langedijkers, blijf gezond!