Samenzang popkoren Starlight en Popcorn

Algemeen
Popkoor Popcorn.
Popkoor Popcorn. (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - In het kader van ‘Start Dijk en Waard’, de fusie van Langedijk en Heerhugowaard, hebben twee popkoren elkaar gevonden, namelijk Starlight uit Sint Pancras en Popcorn uit Heerhugowaard. Zaterdag 22 oktober verzorgen ze om 11.00 uur een optreden in winkelcentrum Broekerveiling en om 14.00 uur in Winkelcentrum Middenwaard. Beide koren zingen zes nummers uit hun repertoire en aan het eind van de show brengen zij gezamenlijk ‘Het Dorp’ van Wim Zonneveld ten gehore, misschien wel samen met het publiek...?

Popkoor Starlight is een dameskoor uit Sint Pancras met als thuisbasis dorpshuis De Geist. De muzikale leiding is in professionele handen van Laura Tesselaar. Zij is docent pianoles, heeft het Conservatorium gevolgd en daarna nog diverse vervolgstudies. Het repertoire bestaat uit popsongs in het Engels en Nederlands, zowel nieuw als wat ouder. Starlight repeteert elke donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Er is nog plaats voor nieuwe leden. Kijk voor meer informatie op www.starlight-sintpancras.nl.


Popkoor Starlight. - (Foto: Aangeleverd)

Popcorn is een gemengd popkoor met als thuisbasis basisschool De Boomladder in Heerhugowaard. De muzikale leiding is in handen van Megan Roele en Rhythm Haakman. Megan heeft de Frank Sanders Academie doorlopen en Rhythm de Herman Brood Academie. De ontwapenende manier van repeteren van dit stel, want dat zijn ze, zorgt voor veel energie in het koor. Het repertoire bestaat veelal uit Engelstalige popmuziek met klassieke, iconische popsongs. De repetitie is elke woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Ook bij dit popkoor is nog plaats voor nieuwe leden. Kijk op www.popkoorpopcorn.nl voor meer info.

Het optreden in De Broekerveiling is bij de hoofdingang, dat in Middenwaard op het plein bij La Place. De toegang voor beide shows is gratis. Kom je kijken, luisteren en misschien wel meezingen? De koren hebben er barre zin an, om het maar op zijn West-Fries te zeggen!