‘Aanvragen blijven maar binnenstromen’ bij Stichting Babyspullen

Algemeen
'De groeiende nood onder jonge gezinnen baart ons zorgen', aldus Mary Kearney van Stichting Babyspullen.
'De groeiende nood onder jonge gezinnen baart ons zorgen', aldus Mary Kearney van Stichting Babyspullen. (Foto: Stichting Babyspullen)

HEERHUGOWAARD - “Dagelijks blijven de aanvragen binnenstromen”, klinkt het verontrustende bericht uit het distributiecentrum van Stichting Babyspullen in Heerhugowaard. Net als velen in Nederland, merken ook zij de toename in de vraag naar hulp van gezinnen die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. 

Steeds meer mensen hebben ons nodig

“Het is fijn dat mensen ons, via hulpverleners, weten te vinden als ze ons nodig hebben, maar de groeiende nood baart ons zorgen”, stelt Mary Kearney, algemeen directeur van Stichting Babyspullen. “We moeten er nu voor zorgen dat we ook volgend jaar geen ‘nee’ hoeven te zeggen tegen aanvragen. Dat moeten we voorkomen.”

Babystartpakketten

Elke dag worden er in Nederland 35 baby’s geboren in armoede. Dan gaat het over gezinnen die rond moeten komen van ongeveer vijftig euro per week. Dan is er geen ruimte voor een babyuitzet. De eerste duizend dagen van een mensenleven hebben een grote invloed op de rest van het leven. “Wij vinden dat elk kind recht heeft op een eerlijke kans op een goede start. Daarom zorgen wij voor een babystartpakket dat ouders de eerste twee levensjaren helpt hun baby een goede basis te geven”, vat Mary de missie van de stichting samen.


Elk kindje verdient een goede start. - (Foto: Stichting Babyspullen)

Mama’s met een missie

Tien jaar geleden begonnen twee Heerhugowaardse moeders aan een tafel op zolder met het inpakken van babystartpakketten voor baby’s die in Nederland in armoede worden geboren. Inmiddels is de organisatie uitgegroeid naar twee grote sorteer- en distributiecentra waar ruim 300 vrijwilligers ervoor zorgen dat elke baby die het nodig heeft een pakket kan ontvangen. Mary: “Het is hartverwarmend te zien met hoeveel zorg en liefde er elke dag wordt gewerkt. Zonder al deze betrokken inzet kan de stichting niet bestaan.”

Als iedereen een beetje doet..

Stichting Babyspullen wil samen met de mama’s, papa’s, opa’s, oma’s, ooms en tantes van Nederland ervoor zorgen dat alle baby’s in een warm jasje naar buiten kunnen, een zacht dekentje hebben om in gewikkeld te worden als ze net ter wereld zijn gekomen en dat ze alle liefde en aandacht van hun ouders kunnen krijgen omdat zij de stress kunnen loslaten als de basisbehoeften aanwezig zijn. Mary: “Als iedereen een beetje doet, doen we samen heel veel!” 

Wil je weten wat jij kunt doen? Kijk dan voor meer informatie op www.babyspullenbestie.nl, socials: @stichtingbabyspullen.