Feestelijke opening van Dijk en Waardse Senioren in Beweging

Algemeen
Afra Beemsterboer verzorgde een schrijfworkshop als openingsactiviteit.
Afra Beemsterboer verzorgde een schrijfworkshop als openingsactiviteit. (Foto: AG Heeremans Photography)

DIJK EN WAARD - Dijk en Waardse Senioren in Beweging is zaterdag 1 oktober feestelijk van start gegaan in Bibliotheek Langedijk met een workshop van schrijfster Afra Beemsterboer. Bij binnenkomst zijn de ruim veertig deelnemers getrakteerd op koffie met gebak, een mooi notitieboek en pen. “Wethouders Annette Groot en John Does deden een woordje en daarna gingen we aan de slag met Afra. We hebben de woorden in beweging gebracht”, vertelt een enthousiaste deelnemer. “We maakten onder meer een zogenoemd Elfje en die deelden we met elkaar. Ja, ik ben zeker geïnspireerd om door te gaan met schrijven. Bovendien heb ik Afra’s nieuwe boek gekocht en me ingeschreven voor nog veel meer WSIB-activiteiten. Ik kom de herfst wel door, hoor. Heerlijk!”

Schrijfster Afra Beemsterboer vertelde anekdotes uit haar leven en las voor uit eigen werk. “Ze spoorde ons aan om zelf woorden te laten stromen en op papier te zetten. Afra heeft meer dan tien boeken geschreven. Mooi om te horen waar zij haar inspiratie vindt en hoe haar schrijfcarrière is verlopen. Over haar zoektocht naar een uitgever, de gesprekken die ze had met schrijfster Leni Saris en hoe ze omgaat met verbetertips en kritiek. Een goede tip? Dat je soms iets moet overlaten aan de verbeelding.”

Oktober bol van activiteiten

Tot de verbeelding spreken ook de andere activiteiten die deze maand op het programma staan voor senioren in Dijk en Waard tijdens al weer de zeventiende editie van dit evenement. “Dijk en Waardse Senioren in Beweging biedt een dijk van een programma, boordevol interessante, uitdagende en zinnenprikkelende activiteiten voor alle senioren. In heel Dijk en Waard, ook voor niet-leden en voor zelfstandig wonende senioren in de wijk”, aldus wethouder Groot. Zo staan er onder meer rondvaarten en een modeshow bij Museum BroekerVeiling op het programma, aquajogging, wandeltrainingen, walking football, lezingen over de natuur, brandveiligheid, inbraakpreventie en goed schoeisel, een fittest-dag op 22 oktober, muziek- en theateroptredens van verschillende gezelschappen, een djembéworkshop, een leeskring, heerlijke culinaire activiteiten, verschillende creatieve workshops en een wandeling door een wijngaard… “Sommige activiteiten zijn al uitverkocht, voor andere activiteiten zijn nog kaartjes beschikbaar. Het programmaboekje is verkrijgbaar bij de initiatiefnemers en online te bekijken.”


De senioren schreven enthousiast mee. - (Foto: AG Heeremans Photography)

Vervoer 

Dijk en Waardse Senioren in Beweging is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard, Cool Kunst en Cultuur, Heerhugowaard Sport NV, De Pieter Raat Stichting, Bibliotheek Langedijk, Actief Sport & Events en Horizon Zorgcentrum. “De gemeente Dijk en waard draagt dit evenement een zeer warm hart toe”, aldus wethouder Groot. “Over vervoer van en naar de activiteitenlocaties hoeven de senioren zich geen zorgen te maken. Hugo Hopper rijdt, er zijn lijndiensten en ook deur-tot-deur-vervoer is mogelijk.”

Kaartverkoop 

Kaartjes voor de WSIB-activiteiten zijn verkrijgbaar via www.wsib.nl. Inschrijven kan ook ‘ouderwets’ aan de balie. Bij Bibliotheek Langedijk, Bosgroet 2-12, op maandag tot en met vrijdag van 09.30 tot 12.00 uur (uitsluitend contante betaling) en bij Horizon Zorgcentrum, Boeier 2, Broek op Langedijk, (maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur). In Heerhugowaard vindt de kaartverkoop aan de balie plaats bij de receptie van woonzorgcentrum De Raatstede, Dolomiet 2 in Heerhugowaard, op maandag tot en met vrijdag van 10.00 en 15.00 uur (uitsluitend betaling met PIN). Inschrijven voor de activiteiten is verplicht, ook voor de gratis activiteiten.