Gemeente Dijk en Waard plaatst zestien CareRingen

Algemeen
Zet je plastic statiegeldflesjes in de CareRing, anderen kunnen de flesjes dan inleveren.
Zet je plastic statiegeldflesjes in de CareRing, anderen kunnen de flesjes dan inleveren. (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Gemeente Dijk en Waard is gestart met een pilot om zestien afvalbakken in de gemeente te voorzien van een CareRing, een metalen ‘ring’ aan de afvalbak waar mensen hun plastic flesje in kunnen zetten. Andere inwoners kunnen de flesjes meenemen om in te wisselen voor statiegeld. Een sociaal én duurzaam idee. Want niet alleen geven de CareRingen een extraatje aan inwoners die dat goed kunnen gebruiken, ook zorgen ze voor minder zwerfafval en meer recycling van plastic.

Doneer je statiegeld aan een ander

In buurland Duitsland is het al enige tijd succesvol. Ook in Nederland wint het initiatief om afvalbakken te voorzien van een metalen ring waar statiegeldflesjes in kunnen worden geplaatst steeds meer terrein. 

In de gemeenteraad van Heerhugowaard is vorig jaar een motie aangenomen om te starten met een proef met de CareRing. Vanwege de fusie is dit echter uitgesteld, maar nu is de pilot voor heel Dijk en Waard van start gegaan.

Locaties

In totaal zestien afvalbakken in Dijk en Waard zijn voorzien van een CareRing. Nu nog voor kleine plastic flesjes, waar sinds 1 juli statiegeld voor moet worden betaald. Per april 2023 zijn ook de blikjes aan de beurt. Kijk voor meer informatie over de CareRing en de locaties van de afvalbakken die van een ‘ring’ zijn voorzien op www.dijkenwaard.nl/carering.