Dijk en Waard in Beweging met sportmarkt en clinics

Algemeen
Blijven bewegen is goed voor je lijf, maar ook voor je brein.
Blijven bewegen is goed voor je lijf, maar ook voor je brein. (Foto: Adobe Stock)

DIJK EN WAARD - Voor alle inwoners tussen de 60 en 65 jaar organiseert Actief Sport & Events zaterdag 22 oktober ‘Dijk en Waard in beweging’ in Sporthal Geestmerambacht. Dit beweegproject, bestaande uit een fitheidstest, een sportmarkt en verschillende clinics, gaat veel inwoners in beweging zetten. Maar ook als je buiten deze leeftijdsgroep valt is het leuk om een kijkje te komen nemen op de sportmarkt.

Op de sportmarkt, die van 10.00 tot 14.00 uur, gehouden wordt, staan verschillende beweegaanbieders die een sportaanbod hebben voor onder meer senioren. Zo zijn onder meer fitnessclub Aerofit, zwembad Duikerdel, Yoga Langedijk, Studio To Flow, loopschool Together, de Walking Football, kolfvereniging Gezellig Samenzijn, pétanqueclub Les Mille Îles, Wonen plus Welzijn en roeivereniging Ossa aanwezig om mensen te informeren naar de beweegmogelijkheden.

Clinics

Ook is er een aantal clinics te volgen waaronder Sportmix, Zumba, Yoga en Pilates. Wie meedoet krijgt alvast een kijkje in de keuken van deze sportaanbieders. En hopelijk smaakt dat naar meer. Opgeven kan via www.actiefsportenevents.nl. Dan ben je verzekerd van een plek.

De fitheidstest, die gehouden wordt vanaf 09.30 uur, belooft druk bezocht te worden. Meer dan honderd mensen van de aangegeven doelgroep hebben zich ingeschreven. 

Er zijn nog enkele plekjes beschikbaar, dus mocht je op de markt zijn of aan een clinic meedoen, loop dan even langs bij de aanmeldtafel en wellicht kun je nog worden ingepland. Wellicht ook als je net buiten de aangegeven leeftijd valt.

Sinds 2005

Met deze activiteit hoopt Actief Sport & Events dat er weer vele mensen in beweging komen en de weg naar de sportaanbieders weten te vinden. Al sinds 2005 wordt het project regelmatig aangeboden. In al die jaren zijn al meer dan duizend deelnemers langs geweest op de testdagen. Zeker 400 deelnemers hebben daarna de stap gezet om meer te gaan bewegen. Het succes van het beweegprogramma ligt voornamelijk bij de afwisseling van sporten, het mee kunnen doen op elk niveau en natuurlijk het gezellige kopje koffie of thee na afloop. Met name het sociale contact zorgt ervoor dat mensen naar de sportlessen blijven komen. Meer info op actiefsportenevents.nl