Vragen over toeslagen? Hier vind je snel het antwoord

Algemeen
Vragen over toeslagen? Online vind je snel het antwoord.
Vragen over toeslagen? Online vind je snel het antwoord. (Foto: Aangeleverd)

REGIO – Heb je een vraag over toeslagen? Dan wil je zo snel mogelijk het antwoord weten. Nu lijkt een beller meestal sneller. Maar door drukte bij de BelastingTelefoon zijn er langere wachttijden. Misschien wil je niet wachten om antwoord te krijgen. Dan kun je het antwoord op jouw vragen ook vinden op toeslagen.nl. In dit artikel laat Toeslagen zien welke andere mogelijkheden je hebt om snel een antwoord te krijgen op je vragen. 

Heb ik recht op toeslagen? Hoe zorg ik ervoor dat Toeslagen mijn toeslag goed berekent? En wanneer staat het geld op mijn rekening? Op deze en veel andere vragen geeft de website van Toeslagen binnen een paar seconden en enkele klikken antwoord. Je kunt ook de zoekbalk op toeslagen.nl gebruiken om je vraag te stellen. Of typ jouw vraag in de zoekmachine in en klik op toeslagen.nl in jouw zoekresultaten. 

Vraag stellen via Twitter, Facebook of Instagram

Heb je het antwoord op jouw vraag niet gevonden? Dan kun je je vraag ook stellen via Twitter, Facebook of Instagram. Let op: Deel nooit persoonlijke gegevens, zoals je DigiD, met Toeslagen of anderen. Ook niet via de privéberichten.

Persoonlijk contact bij een steunpunt

Wil je liever persoonlijk contact? Dan kan je er ook voor kiezen online een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek met een medewerker van Toeslagen. Binnen vijf werkdagen ben je bij een steunpunt of kantoor bij jou in de buurt welkom en nemen de medewerkers uitgebreid de tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

Ga naar belastingdienst.mijnafspraakmaken.nl/client om meteen een afspraak te maken.

Bellen met Toeslagen

Tot slot is het mogelijk om gratis te bellen met Toeslagen via de BelastingTelefoon. Het telefoonnummer is 0800-0543. Ook ’s avonds bereikbaar, van maandag tot donderdag tot 20.00 uur. Let op: door drukte is de BelastingTelefoon op dit moment minder goed bereikbaar. Op de website van de Belastingdienst zie je hoe lang je moet wachten als je belt. Je vindt de actuele wachttijd op toeslagen.nl/contact