Rocking Up X-Mas dolblij met donatie Bot Waarderingsfonds

Algemeen
Sylvia en Maaike van Rocking Up X-Mas Heerhugowaard zijn zeer in hun nopjes met de cheque ter waarde van 1.000 euro van het Bot Waarderingsfonds.
Sylvia en Maaike van Rocking Up X-Mas Heerhugowaard zijn zeer in hun nopjes met de cheque ter waarde van 1.000 euro van het Bot Waarderingsfonds. (Foto: AG Heeremans Photography)

HEERHUGOWAARD - Wat waren ze blij, Sylvia en Maaike van Rocking Up X-Mas Heerhugowaard toen ze maandagmorgen 14 november een cheque kregen uitgereikt ter waarde van 1.000 euro. “Wat geweldig! Hier kunnen wij veel gezinnen een onvergetelijke kerst mee bezorgen!” Het vervroegde kerstcadeautje ontving de stichting van het Bot Waarderingfonds, een comité dat namens Bot Bouw jaarlijks een aantal projecten mag belonen met een geldbedrag, met als doel het vrijwilligerswerk in het Heerhugowaardse samenleving te waarderen en te stimuleren. “Met jullie slogan in gedachten - dat geluk mooiere is als je het deelt - voelen wij als Bot Waarderingsfonds ons gelukkig als wij dat ook met jullie mogen delen”, sprak Frits Weel, voorzitter van het Bot Waarderingsfonds, alvorens de cheque en bloemen te overhandigen.

Hiermee kunnen wij veel gezinnen een onvergetelijke kerst bezorgen

Rocking Up X-Mas is een landelijke organisaties, die via lokale afdelingen opereert. Inmiddels zijn er door het hele land verspreid inmiddels elf locaties. 

Sylvia de Wilde meldde zich in 2019 aan als locatiemanager in Heerhugowaard. “Dat deed ik vanuit de gedachte dat kerst verbindt. Voor ons bekent kerst samen zijn met de mensen die we lief hebben, onbezorgd kunnen genieten van lekker eten en elkaars gezelschap. Wij vinden dat ieder gezin een onbezorgde kerst verdient, ook mensen die financieel door een zware periode gaan en op de armoedegrens leven. Wij willen die mensen dolgraag laten zien dat er aan hen gedacht wordt en hen voor even hun zorgen laten vergeten zodat ze kerst kunnen vieren zoals het bedoeld is.”

Luxe diner

Dat doet Rocking Up X-Mas door samen met een groep van zo’n dertig tot veertig vrijwilligers kerstpakketten samen te stellen en uit te delen. In ieder pakket zit in elk geval ingrediënten voor een luxe driegangendiner, dat wordt aangevuld met gesponsorde extra’s zoals bioscoop- of theaterkaartjes en andere verwennerijen. Frits: “Elk jaar rond kerst verrassen jullie gezinnen die dat nodig hebben met een luxe kerstpakket. Veelal zijn dat gezinnen die in verschillende opzichten een moeilijke periode doormaken en afhankelijk zijn van instanties als de voedselbank. Om die gezinnen te laten weten dat ze er niet alleen voor staan en ze Kerstmis te laten vieren, zoals het is bedoeld.” 

Stimulans voor vrijwilligerswerk

Het Bot Waarderingsfonds is in 1987 opgericht bij gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Bot Bouw. Eugenie Herlaar en Frits Weel zijn vanaf het begin lid van de keuzecommissie, Patricia Smagge en Danny Overtoom (die helaas niet aanwezig kon zijn toen de cheque werd uitgereikt) zijn er later bij aangeschoven. Frits: “Tja, en dat we dus al weer 35 jaar cheques mogen uitreiken, is mede te danken aan de jaarlijkse financiële injectie van Bot Bouw. Met als doel met name het vrijwilligerswerk ten bate van de Heerhugowaardse samenleving te waarderen en te stimuleren. Want vrijwilligerswerk heeft die stimulans ook een beetje nodig. Vooral als je weet dat de club van vrijwilligers steeds kleiner wordt. En dat is jammer, want je krijgt er zoveel voldoening en dankbaarheid voor terug. Zoals jullie al nadrukkelijk hebben bewezen.”


Blijdschap en verrassing vanwege het prachtige bedrag van 1.000 euro dat Rocking Up X-Mas Heerhugowaard krijgt van het Bot Waarderingsfonds. - (Foto: AG Heeremans Photography)

Giften en schenkingen

Bij Rocking Up X-Mas Heerhugowaard zijn ze inmiddels druk bezig met de voorbereidingen op de editie van dit jaar. Vlak voor kerst worden 82 gezinnen in Dijk en Waard verrast met een pakket, dat door een trouwe groep vrijwilligers zorgvuldig wordt ingepakt. “De gezinnen weten niet dat ze een pakket krijgen, dat maakt het wel heel bijzonder om hen te mogen verrassen”, vertelt Maaike, vrijwilliger van het eerste uur. Het pakket wordt mogelijk gemaakt door giften en schenkingen van vrijgevige ondernemers, particulieren en cadeautjes zoals de cheque die het Bot Waarderingsfonds hen heeft gedoneerd. “We zijn elke keer weer verrast hoe vrijgevig mensen kunnen zijn”, aldus Sylvia. 

Draag een steentje bij

Kun jij iets missen, om zo een ander een onvergetelijke kerst te bezorgen? Heb jij de 190 euro energiecompensatie bijvoorbeeld helemaal niet nodig en kun je daar best wat van schenken aan een goed doel? Scan de bijgaande QR-code of kijk op www.rockingupxmas.nl/heerhugowaard voor meer informatie. 

Heb je een bijzonder cadeautje om weg te geven? Neem dan contact op via heerhugowaard@rockingupxmas.nl. De vele gezinnen die door jouw gift een onvergetelijke kerst beleven, zullen je dankbaar zijn!