'Wij vinden het als gemeente belangrijk dat meldingen en klachten over de openbare ruimte goed worden afgehandeld en dat kan met Fixi', aldus wethouder Annette Groot.
'Wij vinden het als gemeente belangrijk dat meldingen en klachten over de openbare ruimte goed worden afgehandeld en dat kan met Fixi', aldus wethouder Annette Groot. (Foto: Aangeleverd)

Gemeente Dijk en Waard lost meldingen openbare ruimte op met Fixi

Algemeen

DIJK EN WAARD - De gemeente Dijk en Waard werkt vanaf 1 december met Fixi. Met dit systeem kunnen inwoners eenvoudig en snel een melding maken over de openbare ruimte. Met dit meldsysteem kunnen inwoners meldingen doen over bijvoorbeeld afval op straat, een losse stoeptegel of een niet werkende lantaarnpaal.

Zie je iets buiten dat niet in orde is? Zoals een kapotte lantaarnpaal, afval op straat of een volle afvalbak? Of ervaar je overlast, bijvoorbeeld door geluid of door fout geparkeerde auto’s? Doe dan een melding, zodat de gemeente het kan herstellen of verbeteren.

“Wij vinden het als gemeente belangrijk dat meldingen en klachten over de openbare ruimte goed worden afgehandeld”, vertelt wethouder Annette Groot. “Dat kan met Fixi: op een laagdrempelige manier melden en contact houden hierover met de gemeente. Hiermee zetten we een stap in de richting van een betere dienstverlening.”

Hoe werkt Fixi?

Meldingen kunnen gedaan worden via de Fixi-app, www.dijkenwaard.nl/melding of direct via de website van Fixi op www.fixi.nl/dijkenwaard. Maar je kunt ook bellen met de gemeente via 072-5755555. Op de website van Fixi zie je een kaart van de gemeente waarop alle meldingen in de gemeente te zien zijn. Een melding doen kan zowel op de computer als via een smartphone. Naast het adres van de locatie en de omschrijving is het mogelijk om direct een foto te uploaden. Bij telefonische meldingen wordt de melding ingevoerd door medewerkers van de gemeente op de Fixi-website.

Blijf op de hoogte

Je kunt anoniem melden, maar liever houdt de gemeente je op de hoogte van de voortgang van de melding. Laat dan jouw e-mailadres achter (deze is alleen zichtbaar voor medewerkers van de gemeente die de meldingen afhandelen). Ook kun je ervoor kiezen om een account aan te maken voor de Fixi-app, dan wordt het maken van een melding nog eenvoudiger en heb je al jouw meldingen en de voortgang hiervan bijeen in de app.   

Download de Fixi-app

Je kunt de Fixi-app downloaden op je mobiel. Via de app kun je de status van de melding in de gaten houden en reageren op een melding zodra de gemeente deze heeft afgehandeld. De Fixi-app is gratis beschikbaar in de App Store en Google Play Store.   

Meer informatie

Alle meldingen staan op www.fixi.nl/dijkenwaard en meer informatie vind je op www.dijkenwaard.nl/melding.

Afbeelding
Professionals, doe mee met het Beroepenfeest van Dijk en Waard On Stage Algemeen 5 feb, 14:58
Afbeelding
Koopzondag Heerhugowaard 2023: alles wat je moet weten! Algemeen 5 feb, 14:26
Afbeelding
DTS revancheert zich van nederlaag vorige week Sport 5 feb, 13:35
Afbeelding
Vacature vrijwilliger Weidevogelbescherming Algemeen 5 feb, 12:53
Afbeelding
Ga je scheiden? Vijf belastingtips die nu relevanter zijn dan ooit Algemeen 5 feb, 10:45
Afbeelding
Provincie Noord-Holland investeert in veilige wegen en betere fietspaden Algemeen 5 feb, 09:01
Afbeelding
Vrone verstevigt positie Sport 4 feb, 19:23
Afbeelding
Onderzoek: smartphone aan tafel in meer dan helft Nederlandse huishoudens verboden Algemeen 4 feb, 15:50
Afbeelding
Themamiddag kanker: hormoontherapie bij prostaatkanker Algemeen 4 feb, 14:42
Afbeelding
Let op: streekvervoerders leggen werk neer Algemeen 4 feb, 14:15
Afbeelding
Censuur na twintig jaar terug in De Schelvis Uit 4 feb, 13:59
Afbeelding
Fado in het Poldermuseum Uit 4 feb, 10:42
Afbeelding
Automobilist valt in slaap op N242 in Heerhugowaard 112-nieuws 4 feb, 08:47