Ontdek Dijk en Waard! De komende weken worden elke dag leuke cadeautjes en belevenissen weggeven.
Ontdek Dijk en Waard! De komende weken worden elke dag leuke cadeautjes en belevenissen weggeven. (Foto: Erwin Vader)

Ontdek Dijk en Waard deelt uit: elke dag prijs met de adventskalender

Algemeen

DIJK EN WAARD – Tot aan kerstavond elke dag een cadeautje uitpakken: een adventskalender past naadloos in de feestmaand die december is. Dijk en Waard heeft nu zijn eigen adventskalender. Via de Facebookpagina Ontdek Dijk en Waard maak je tussen 1 en 24 december elke dag kans op een leuke prijs, die beschikbaar is gesteld door 24 verschillende lokale bedrijven en organisaties. 

De gemeente Dijk en Waard heeft ontzettend veel te bieden. De cultuurhistorie van ‘Dijk’ tegenover het bruisende en moderne ‘Waard’; het is een unieke combinatie. Maar weten de Dijk en Waarders dat zelf eigenlijk wel? Stichting Promotie Dijk en Waard (SPDW) werd een jaar geleden in het leven geroepen om al die leuke, bijzondere en unieke plekken in de schijnwerpers te zetten. Speciaal voor de decembermaand werd in samenwerking met onder meer Cool kunst en cultuur een adventskalender bedacht. “Tijdens het Coolplein Openluchttheater afgelopen zomer kwamen we in contact met Miranda van Oostrom van SPDW”, vertelt Suzanne Boers, marketingmanager bij Cool kunst en cultuur. “Daar werkten we ook samen met het Stadshart, Middenwaard en andere partijen en die samenwerking smaakte naar meer.”

Werkgroep

“Er is zoveel te doen, te zien en te beleven in Dijk en Waard, grote én kleinere initiatieven. Die willen we graag een platform geven en Cool wil daar graag aan bijdragen”, vertelt Miranda. “Na die eerste ontmoeting wisten we dat we daar nóg meer samen in wilden optrekken.” In de periode die volgde werd een werkgroep opgericht met ondernemers en organisaties die gezamenlijk graag leuke activiteiten en acties willen bedenken. “Promotie van ons mooie Dijk en Waard kunnen we namelijk niet alleen”, weet Miranda. In de werkgroep zitten naast Cool en de SPDW onder anderen ook vertegenwoordigers van de horeca, mensen uit de museumwereld en sociaal-maatschappelijke organisaties zoals TalentMoment, een kleinschalige dagbesteding voor talenten met een verstandelijke beperking. “Ook zij hebben een enorme behoefte om zich te verbinden.”

Elke dag cadeautjes

De eerste actie die is voortgevloeid uit deze werkgroep is de adventskalender. Via de Facebookpagina Ontdek Dijk en Waard worden van 1 tot en met 24 december elke dag cadeautjes uitgedeeld. “Je moet er natuurlijk wel iets voor doen om kans te maken”, vertelt Miranda. “Soms moet je vertellen waarom je de prijs wilt winnen, of voor wie. Of het is een ‘deel & like’-actie. Welke 24 prijzen we hebben, gaan we natuurlijk niet verklappen. Wel kunnen we zeggen dat onder meer Cool, Wonders, IJzer, Langedijker Uitje, Skeef, De Geus en Bakkum’s Boetje de prijzen beschikbaar hebben gesteld. Maar ook de lokale ‘iceman’ René Valk heeft een cadeau gesponsord. Het toont de diversiteit aan binnen onze mooie gemeente. Zo zetten we elke dag een andere ondernemer in het zonnetje.” Je hebt telkens 24 uur om mee te doen en elke zevende dag worden de namen van de prijswinnaars bekendgemaakt.

Al die aanbieders hebben overigens deze maand ook een of meerdere activiteiten op de planning staan: de agenda vind je op ontdekdijkenwaard.nl. Miranda: “Leuk om inspiratie op te doen om de komende tijd iets met familie of vrienden te gaan doen.”

Meedenken?

Wil je meedenken over de promotie van Dijk en Waard? Wil je je aansluiten bij de werkgroep? Of heb je een evenement of activiteit die nog niet vermeld staat in de agenda op ontdekdijkenwaard.nl? Meld je dan via info@ontdekdijkenwaard.nl. Het promoten van de activiteit is helemaal gratis om ook kleine initiatieven toegang te geven tot het platform.

Afbeelding
Professionals, doe mee met het Beroepenfeest van Dijk en Waard On Stage Algemeen 5 feb, 14:58
Afbeelding
Koopzondag Heerhugowaard 2023: alles wat je moet weten! Algemeen 5 feb, 14:26
Afbeelding
DTS revancheert zich van nederlaag vorige week Sport 5 feb, 13:35
Afbeelding
Vacature vrijwilliger Weidevogelbescherming Algemeen 5 feb, 12:53
Afbeelding
Ga je scheiden? Vijf belastingtips die nu relevanter zijn dan ooit Algemeen 5 feb, 10:45
Afbeelding
Provincie Noord-Holland investeert in veilige wegen en betere fietspaden Algemeen 5 feb, 09:01
Afbeelding
Vrone verstevigt positie Sport 4 feb, 19:23
Afbeelding
Onderzoek: smartphone aan tafel in meer dan helft Nederlandse huishoudens verboden Algemeen 4 feb, 15:50
Afbeelding
Themamiddag kanker: hormoontherapie bij prostaatkanker Algemeen 4 feb, 14:42
Afbeelding
Let op: streekvervoerders leggen werk neer Algemeen 4 feb, 14:15
Afbeelding
Censuur na twintig jaar terug in De Schelvis Uit 4 feb, 13:59
Afbeelding
Fado in het Poldermuseum Uit 4 feb, 10:42
Afbeelding
Automobilist valt in slaap op N242 in Heerhugowaard 112-nieuws 4 feb, 08:47