Heerhugowaard Sport organiseert Open Sporthal

Algemeen
Jong en oud laten bewegen, dat is waar Heerhugowaard Sport zich voor inzet.
Jong en oud laten bewegen, dat is waar Heerhugowaard Sport zich voor inzet. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD – Heerhugowaard Sport zit niet stil deze periode. Omdat het in het najaar te koud is voor de Open Club, wordt in de kerstvakantie de Open Sporthal georganiseerd. In vier verschillende hallen kan de jeugd op de dinsdag en donderdag in de vakantie lekker vrij sporten en bewegen. Vanuit Heerhugowaard Sport is er begeleiding aanwezig en worden materialen meegenomen.

“Het leuke is dat de kinderen zelf kunnen bepalen welke sport ze willen doen”, vertelt buurtsportcoach Patrick Heggelman van Heerhugowaard Sport. “Wil je graag zaalvoetballen of liever volleyballen? Of ga je liever met turntoestellen in de weer? Jouw eigen inbreng wordt enorm gewaardeerd. En vrijwel alles is mogelijk.” Op 5 januari komt danseres Mayra van Artquake in elk geval verschillende danslessen verzorgen en ook is er in de vakantieperiode een stormbaan. Maar verder mag je het dus helemaal zelf invullen. Hier vind je het programma van de kerstvakantie.

Heerhugowaard Sport heeft de blik naar buiten. “Verenigingen willen meer betekenen voor de wijk en wij als sportcoaches willen hen daarbij helpen. Je kunt dan ook altijd bij ons terecht.”

Sportbuurtwerk op scholen

Op scholen is het sportbuurtwerk eveneens actief. Patrick: “Elke buurtsportcoach heeft zijn eigen wijk. Elke maand zijn we op een andere school in onze wijk actief. Een maand lang bieden we één middag per week op het schoolplein sportactiviteiten aan. Zo ben ik deze maand op woensdagmiddag op de Carrousel te vinden. Hebben we alle scholen in onze wijk gehad, dan beginnen we onze ronde weer opnieuw. 

De sportactiviteiten vinden allemaal plaats na schooltijd en elk kind uit de wijk mag meedoen. Je hoeft dus niet per se op de school te zitten. Bij slecht weer kunnen we eventueel uitwijken naar de gymzaal. De scholen reageren heel enthousiast. Houd de nieuwsbrief van de school in de gaten voor de data waarop we bij jouw school te vinden zijn!”