Op zoek gaan naar jezelf met prentenboek ‘Kleine Uil’

Algemeen
Schrijfster Lotte Aardenburg met haar prentenboek 'Kleine Uil'.
Schrijfster Lotte Aardenburg met haar prentenboek 'Kleine Uil'. (Foto: Aangeleverd)

REGIO - Lotte Aardenburg is werkzaam als kinderverpleegkundige in het ziekenhuis en gaat graag in gesprek met haar jonge patiëntjes. Daar komen de mooiste gesprekken uit voort. Niet alleen over thuis, maar ook over pesten en ook over jezelf kunnen zijn. Deze gesprekken brachten haar ertoe een prentenboek te maken: ’Kleine Uil - Over een Kleine Uil, met Grote Zorgen, die op zoek is naar zichzelf’. 

Lotte is van kinds af aan al bezig met het creëren van kunstwerken, verhalen en illustraties. Ze maakte het boek speciaal voor kleuters. De prachtige illustraties zijn van haar eigen hand. “Het boek gaat over de zoektocht naar jezelf, verteld vanuit het perspectief van Kleine Uil. Wat en wie wil je worden, zijn vraagstukken die vanaf jonge leeftijd al spelen. Maar wat is bij deze zoektocht nu echt belangrijk? Dat je om hulp mag vragen, dat je het niet alleen hoeft te doen en dat je altijd weer terug mag naar de veiligheid van iemand waar je van houdt. En laat dat nou precies zijn waar het boek ‘Kleine Uil’ voor staat.”


Cover van Lottes prentenboek ‘Kleine Uil’. 

Lotte ontdekte zelf na een reis van drie maanden door Azië wat ze allemaal nog uit het leven wil halen en wat haar dromen zijn. “Je kunt een bepaalde richting in slaan en jezelf onderweg kwijtraken. Dat zette me wel aan het denken. Ik vroeg me af wat ik allemaal nog in dit leven wil bereiken en of ik dat wel durf. Ik realiseerde me dat ik heel graag een kinderboek wilde maken.” En nu het eerste boek er is, smaakt dat zeker naar meer!

Zaterdag 3 december presenteert Lotte haar boek bij de Bibliotheek Heerhugowaard. ‘Kleine Uil’ is een uitgave van Bookscout en is verkrijgbaar via bookscout.nl en bij de bekende (online) boekhandels. ISBN 9789464682502.