Repair Cafés Dijk en Waard komen samen in De Noord

Algemeen
Wie komt het reparatieteam versterken?
Wie komt het reparatieteam versterken? (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - De eerste keer samenwerken van vrijwilligers van Repair Café Heerhugowaard met die van Langedijk, woensdag 9 november, was een groot succes. De bijeenkomst in het Dorpshuis in De Noord kende, ondanks het slechte weer, een goede opkomst.

Samenwerking smaakt vrijwilligers naar meer

Woensdag 14 december is het Repair Café opnieuw open in De Noord om reparaties te verrichten. Bewoners uit Dijk en Waard zijn van 14.00 tot 16.00 uur van harte welkom in het Dorpshuis aan de Middenweg 537. De koffie en thee staat klaar. 

Wat kun je bij het Repair café zoal laten repareren? Er zijn technisch vaardige vrijwilligers aanwezig die onder meer koffiezetapparaten, stofzuigers, lampen, waterkokers en vrijwel alle elektrische huishoudelijke apparaten kunnen repareren. Er is woensdagmiddag ook een naaister aanwezig om kleding te herstellen. 

Vrijwillige bijdrage

De ervaring leert dat zo’n zestig procent van de apparatuur kan worden gerepareerd. Voor iedere reparatie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De Repair Cafés zoeken nog vrijwilligers om de teams te versterken. Monteurs die van wanten weten en gastvrouwen die de bezoekers ontvangen en voor koffie en thee zorgen. Interesse? Neem dan contact op met het servicepunt van Wonen Plus Welzijn. Bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur op 072-5717170, of mail naar repaircafe@wonenpluswelzijn.nl. Of neem voor meer info contact op met Langedijk4GlobalGoals via info@langedijk4GG.nl.