Open Avond voor studiezoekers bij Hogeschool Inholland Alkmaar

Algemeen
Aankomende hbo-studenten oriënteren zich op studie.
Aankomende hbo-studenten oriënteren zich op studie. (Foto: Aangeleverd)

REGIO - “Het is zo leuk om in het echt sfeer te proeven op een Open Avond! Ik kan het elke studiezoeker aanraden”, vertelt Jolie van Meggelen, tweedejaars student bij Hogeschool Inholland Alkmaar. De hogeschool nodigt iedereen van harte uit die zich aan het oriënteren is op een hbo-studie. Woensdag 7 december is er de Open Avond om kennis te maken met de studenten en docenten. Het moment om als studiezoeker in je toekomst te stappen. De Open Avond die tussen 17.00 en 20.00 uur wordt gehouden staat in het teken van ontdekken, interactie en persoonlijke aandacht.


Jolie van Meggelen, student Verpleegkunde. (Foto: Aangeleverd)

In het echt bekijken

“Toen ik op zoek was naar een vervolgopleiding hebben de gesprekken met studenten en docenten op een Open Avond mij goed geholpen. Daardoor werd het voor mij duidelijk dat de opleiding Verpleegkunde het moest worden”, vertelt Jolie enthousiast. “Dat ik nu op de Open Avond als promotiestudent voorlichting geef en studiezoekers ontvang past mij heel goed. Ik weet precies waar je over kunt twijfelen bij het kiezen van een vervolgopleiding. Het is dan ook goed om op een Open Avond alles te bekijken en in gesprek te gaan met huidige studenten. Zij weten als geen ander hoe het is om in Alkmaar te studeren.” 

Stap in jouw toekomst

Hogeschool Inholland helpt studiezoekers om een kijkje te nemen in hun toekomst. Bij verschillende onderdelen kunnen bezoekers terecht met vragen en het real life ervaren. Bijvoorbeeld bij: ‘Studiekeuze? Wij helpen je’, ‘Relaxed studeren? Dat doe je samen’ of ‘Inschrijven? Zo doe je dat!’. Is er hulp nodig bij het maken van de studiekeuze? Is een zetje in de rug welkom? Dan is het goed om langs te lopen bij ‘Studiekeuze? Wij helpen je’. Via het competentiespel komt een studiezoeker erachter waar de interesse ligt.


Studenten van de opleiding Social Work  - (Foto: Aangeleverd)

Kijken bij

Uiteraard kunnen studiezoekers een kijkje nemen bij de opleidingen. Maar het blijft niet bij kijken alleen. Een VR-bril opzetten om te ervaren hoe het is om als leraar voor een basisschoolklas te staan, een opleidingspresentatie volgen of een competentiespel spelen om te ontdekken welke opleidingen goed matchen. Ook hoort de studiezoeker meer over de nieuwe opleiding AD Maintenance, kan men kennismaken met de bestuursleden van studentenvereniging Omnivas, een kijkje nemen in studentencafé de SooS of in gesprek gaan met studenten over hun studie-ervaringen. 

Daarnaast ervaart de studiezoeker hoe het is om te studeren in de regio, dat is bijvoorbeeld te zien bij projecten van het Inholland Innovatielab. Daar werken studenten met drones die windmolens repareren en wordt er een solar boat ontwikkeld. En bij Gasfabriek Alkmaar hebben studenten Social Work en Bouwkunde de handen ineengeslagen om te experimenteren met maatschappelijke vraagstukken. 

Online oriënteren

Na aanmelding voor de Open Avond kunnen studiezoekers zich al online oriënteren en voorbereiden op de Open Avond in de Online Wereld van het Inholland-Open-Dag-platform. De studenten staan vanaf 17.00 uur tot 20.00 uur klaar aan de Bergerweg 200 in Alkmaar. Tips voor studiezoekers Ook goed voorbereid studeren? Kijk op inholland.nl/openavond en meld je aan voor de Open Avond van woensdag 7 december! 

Benieuwd hoe je optimaal gebruik kunt maken van een Open Avond? Bereid je goed voor met deze 10 tips.


Student die onderzoek doet bij het Inholland Innovatielab. (Foto: Aangeleverd)