Warm begin van de decembermaand in Stad van de Zon

Algemeen
Gezellig samen lunchen en daarna spelletjes doen in Brasserie De Zon.
Gezellig samen lunchen en daarna spelletjes doen in Brasserie De Zon. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - De decembermaand staat voor gezelligheid en warmte. Toch zijn er veel alleenstaanden die dat anders ervaren. Kom, dachten een paar enthousiaste ouderen uit de Stad van de Zon, dat moet toch anders kunnen. Het zijn dezelfde ouderen die met succes iedere donderdag een sjoel-, keezen-, klaverjas- en spelletjesmiddag organiseren.

Donderdag 1 december gaven zij de aftrap voor de feestelijke decembermaand. “Het doel was een gezellige dag te organiseren waar iedereen tevreden op terug kon kijken, waar nog lang over nagepraat werd”, licht Reina Venema, een van de initiatiefnemers, toe. “Een dag waarop de mensen op een ontspannen manier contacten konden leggen, waarop ze de mensen uit hun omgeving op een andere manier leerden kennen.”

Brasserie de Zon had een mooie ruimte beschikbaar, Stichting Bewoners Initiatieven Dijk en Waard (BIDW) en warme bakker Jos Rood ondersteunden het idee financieel. De dag begon met koffie of thee met iets lekkers en een gezellig muziekje op de achtergrond. Daarna volgden een hilarisch ‘Sinterkerst’-dobbelspel met leuke prijzen en een uitgebreide lunch met onder meer warme soep. Na het eten kon er worden gesjoeld, geklaverjast en andere spelletjes worden gedaan. Onder het genot van een drankje en hapje werd er nog gezellig nagepraat. Er werden onderling afspraken gemaakt voor de komende dagen. Bij het naar huis gaan werd iedereen nog verrast met een klein presentje. 

“Aan de grote opkomst en de blijde gezichten te zien was het een geslaagde aftrap voor de decembermaand”, aldus Reina Venema. 

Deze actieve enthousiaste ouderen willen graag de Stad van de Zon voor iedereen een stukje leuker maken. Ze hebben besloten niet langer af te wachten maar zelf de slingers op te hangen, wie doet er met ze mee?