Politie zoekt niet langer actief naar brandstichters coffeeshop

Algemeen
De coffeeshop liep flinke schade op na de brandstichting afgelopen juli.
De coffeeshop liep flinke schade op na de brandstichting afgelopen juli. (Foto: Inter Visual Studio/ Archief)

HEERHUGOWAARD - Politie Noord-Holland heeft het onderzoek naar de brandstichting bij coffeeshop Stepping Inn gestaakt. Op de camerabeelden van collega-winkliers aan het Raadhuisplein werden niet genoeg aanknopingspunten gevonden om de brand, die begin juli werd gesticht aan de linkerzijde van het pand, op te lossen. 

Hoewel de brandweer snel ter plekke was, kon niet voorkomen worden dat de coffeeshop zwaar beschadigd raakte. Al snel ontdekte de politie dat de brand was aangestoken. Op camerabeelden van winkeliers uit de buurt waren twee jongemannen te zien, die met een soort hamer achter de winkels langs richting het Raadhuisplein lopen. Kort daarna rennen ze via dezelfde weg terug een steeg in. Ook de vermoedelijke vluchtauto is in beeld: op de bewakingsbeelden is te zien hoe een voertuig even verderop voor een drogisterij parkeert. De twee brandstichters zijn daar mogelijk later weer ingestapt. 

Omdat ze nauwelijks herkenbaar zijn, heeft de politie nog altijd geen idee wie deze twee jongens zijn. Daardoor is geen zicht op de verdachten, dus heeft de politie het onderzoek afgerond. De coffeeshop is flink opgeknapt en inmiddels alweer enige tijd in bedrijf.