Crowdfunding voor Debby groot succes, streefbedrag ruimschoots behaald

Algemeen
De crowdfundingactie was een mega succes, Debby en haar zoons kunnen in hun huis blijven wonen.
De crowdfundingactie was een mega succes, Debby en haar zoons kunnen in hun huis blijven wonen. (Foto: aangeleverd)

SINT PANCRAS - Nog maar drie weken geleden stond Debby in deze krant met haar ontluisterende verhaal. Deze zomer verloor ze haar man en een dag na zijn dood bleek dat hij een enorme gokverslaving had. Hij had overal geld geleend en ook online was er een flinke schuld opgebouwd. Ze dreigde zelfs haar huis kwijt te raken.

Haar vrienden Suzanne, Angelique, Ilse en Albert startten een crowdfundingactie. Vrijdag 18 november is de crowdfunding gestart voor Debby en haar jongens, en drie weken later is er ontzettend mooi nieuws te melden.

Ilse: “Het bedrag voor de crowdfunding is behaald! Wij zijn ongelofelijk dankbaar dat er zoveel mensen een donatie hebben gedaan. De eerste dag stroomde de telefoontjes en mailtjes al binnen. Mensen met steunbetuigingen, maar ook initiatieven om geld in te zamelen. Hartverwarmend, stuk voor stuk. Na deze waanzinnige start en warme reacties vanuit de omgeving bleef er natuurlijk altijd nog de nodige spanning. Zullen we het halen, zal de de teller op blijven lopen, stagneert het, welke volgende stap moeten we nemen? Door alle aandacht die we kregen stond de teller donderdag 1 december op circa 75.000 euro en toen gebeurde er iets heel bijzonders: Er werden twee anonieme donaties van € 25.000 en € 23.500 euro gedaan. We konden het bijna niet geloven. We hadden de 125.000 euro gehaald! De vlag kon uit! We hebben hier uiteraard op geproost, samen met Debby. Ongeloof, opluchting, verbazing, vreugde, noem maar op, tranen van geluk dat Debby haar (t)huis kan houden. En hoe gaaf is het dat de actie gelukt is in zo’n korte tijd!”
De nog lopende initiatieven, brainstormsessies om geld in te zamelen waren opeens niet meer nodig. “Het wondertje waar Debby het altijd over had is gewoon waarheid geworden! We zijn onwijs trots op ons crowdfundteam dat we dit met elkaar gefixt hebben. En trots op Debby die in deze verschrikkelijke situatie met haar verhaal in de openbaarheid heeft durven treden. Wij - Debby en ons team - willen iedereen nogmaals bedanken voor alle donaties groot en klein. Samen hebben we Debby het mooiste kerst cadeau gegeven.”