In een kerstmanpak rennen voor het goede doel

Algemeen
Indrukwekkend gezicht, al die rennende kerstmannen en -vrouwen!
Indrukwekkend gezicht, al die rennende kerstmannen en -vrouwen! (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Rennen in een kerstmanpak, dwars door Heerhugowaard? Dat kan zondag 11 december tijdens de Santa Run editie 2022!

De Santa Run Heerhugowaard wordt georganiseerd door Rotary Dijk en Waard en speelt zich af rond Coolplein. Er hebben zich inmiddels bijna 250 deelnemers ingeschreven die zich van hun sportiefste kant willen laten zien. Onder hen zijn ook zo’n 35 Oekraïense bewoners van het Transferium Heerhugowaard.

Alle deelnemers lopen of rennen, verkleed als kerstman, een parcours van vijf of tien kilometer. Voor de allerkleinste sportievelingen is er de Santa Kids Run over 600 of 1.200 meter.

Drie goede doelen

De opbrengst van de Santa Run 2022 wordt bijeengebracht door de deelnemers en diverse sponsors en gaat naar een drietal lokale goede doelen. Het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar krijgt een deel van de opbrengst voor het realiseren van een voorlichtingsfilm voor kinderen van kankerpatiënten. 

Ook stichting ‘Je mag er zijn Noord-Holland’ in Noord-Scharwoude krijgt een deel van de opbrengst en de Oekraïense bewoners van het Transferium krijgen een bijdrage voor het aankleden van hun kerstfeest.

Doe mee of kom kijken

Het wordt een geweldig evenement: sportief, gezellig en met een goed gevoel voor de medemens! Doe ook mee of kom kijken naar al de rennende kerstmannen en -vrouwen en moedig hen aan.

Enthousiast geworden? Kijk voor meer informatie op www.santarunheerhugowaard.nl.