Kinderpopkoor Victory zingt sterren van hemel voor Kinderhulp

Algemeen
Deze kerstengeltjes zingen graag, maar willen de kerstgedachte extra kracht bijzetten door geld in te zamelen voor Nationaal Fonds Kinderhulp.
Deze kerstengeltjes zingen graag, maar willen de kerstgedachte extra kracht bijzetten door geld in te zamelen voor Nationaal Fonds Kinderhulp. (Foto: Archief)

REGIO - Wat is Kerstmis zonder kerstkoor? Muziek, meezingen met kerstliedjes, foute kersttruien, het hoort er allemaal bij. Speciaal voor Nationaal Fonds Kinderhulp verzorgt kinderpopkoor Victory uit Obdam zaterdag 24 december van 11.00 tot 12.00 uur een muziekoptreden bij Clavis in Alkmaar.

Deze kerstengeltjes zingen graag, maar willen tegelijkertijd de kerstgedachte extra kracht bijzetten door geld in te zamelen voor Nationaal Fonds Kinderhulp. Er zal tijdens het optreden een collectebus staan, maar je kunt ook digitaal doneren via de QR code. De kinderboekenwinkel van Clavis zit in het Hooge Huys in Alkmaar, tegenover de Grote Kerk. Directrice Charlotte de Lannée de Betrancourt: “Als moeder van vier kinderen gaat kinderarmoede mij aan het hart. Ik kan iedereen het boek ‘Blij zijn kost geen geld’ aanraden. Dit gaat over verborgen kinderarmoede. Met onder meer een gedichtje en gespreksvragen om dit onderwerp op zijn minst bespreekbaar te maken.”

Kinderhulp

Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren tussen de 0 en 21 jaar die geen zorgeloze jeugd hebben door armoede binnen het gezin. Dat zijn ruim 300.000 kinderen. Kinderhulp helpt onvoorwaardelijk. Met iets groots, of iets kleins. Iets dat deze kinderen de kracht geeft om mee te doen. Om ze te laten voelen dat ze erbij te horen en gelijke kansen te krijgen. Kinderhulp is onderdeel van ‘Sam& voor alle kinderen’, een samenwerkingsverband met ook Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job. Meer info op www.samenvoorallekinderen.nl.

Zangtalent gezocht!

Victory bestaat uit kinderen variërend in leeftijd van 7 tot 15 jaar. Elke vrijdag wordt er van 18.30 tot 19.30 uur gerepeteerd in de gymzaal van basisschool De Caegh in Obdam. Geef je nu vrijblijvend op voor twee gratis proeflessen via kinderpopkoor.victory@gmail.com.