Ook februari staat weer vol van activiteiten bij Sterrenwacht Saturnus

Algemeen
Samen sterren kijken.
Samen sterren kijken. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - Bij Sterrenwacht Saturnus worden ook in februari interessante lezingen gehouden. 

Vrijdag 3 februari is het thema ‘Over bejaarde sterren’. In het grootste deel van zijn leven is een ster haast onveranderlijk. Maar het einde van dit leven is een spektakel en de erfenis die wordt achtergelaten bestaat uit een klomp bizarre materie en een wolk stof die de primaire ingrediënten voor leven bevat.

Vrijdag 10 februari is het onderwerp ‘Van Apollo naar Artemis’. In de komende jaren wil NASA de eerste astronauten op de maan laten landen sinds 1972, inclusief de eerste vrouw die naar het maanoppervlak reist. Vrijdag 17 februari is de hoofdrol voor ‘Space-X Starship’, het eerste commerciële ruimtevaartuig dat in staat moet zijn om mensen naar de maan of verder te kunnen vervoeren. In deze lezing zie je wat er allemaal in dit ruimtevaartuig zit en hoe immens groot het project en de raket is. 

Alle lezingen beginnen om 20.00 uur; zaal open om 19.30 uur. Toegang: 3,50 euro (inclusief koffie of thee), betalen via QR-code.


Landelijke Sterrenkijkdagen

Vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 februari zijn de Landelijke Sterrenkijkdagen. Belangstellenden kunnen met eigen ogen door de telescopen naar de sterrenhemel kijken. Bij slecht weer is er een alternatief programma met informatie over sterrenkunde als hobby. De sterrenwacht is vrijdag 24 februari open van 20.00 tot 22.00 uur, zaterdag 25 februari van 14.00 tot 16.00 uur en van 20.00 tot 22.00 uur en zondag 26 februari van 14.00 tot 16.00 uur en van 20.00 tot 22.00 uur. De toegang is gratis, maar een financiële bijdrage is welkom.

Sterrenwacht Saturnus is te vinden aan de Van Veenweg 98 in Heerhugowaard; ingang tennispark. Meer info op www.sterrenwachtsaturnus.nl en op de Facebookpagina.