Hoog bezoek voor kinderen KDV Luna tijdens Voorleesontbijt

Algemeen
Wethouder John Does maakte gebruik van de Kamishibai, een vertelkastje waardoor het verhaal nog meer tot leven komt voor de kinderen.
Wethouder John Does maakte gebruik van de Kamishibai, een vertelkastje waardoor het verhaal nog meer tot leven komt voor de kinderen. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Bij kinderdagverblijf Luna gingen de Nationale Voorleesdagen, die van 25 januari tot en met 4 februari gehouden worden, van start met een bezoek van wethouder John Does, die de kinderen kwam voorlezen.

Nog niet eens een hele maand geopend en kinderdagverblijf Luna (bij de Health Club aan de Oostanggent) mocht al een heuse wethouder ontvangen. Wethouder John Does kwam in het kader van het Voorleesontbijt voorlezen aan de kinderen.

Vertelkastje

De wethouder maakte gebruik van de Kamishibai, een vertelkastje waardoor het verhaal nog meer tot leven komt voor de kinderen. Hierbij worden, naast de vertelkast, ook poppetjes bij het voorlezen gebruikt. Zo komt een voorleesverhaal nog meer tot leven en dat was zichtbaar te zien bij de kinderen. Die luisterden ademloos en genoten van het verhaal!

‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’, geschreven door Joukje Akveld, wordt bij Forte Kinderopvang voorgelezen tijdens het Voorleesontbijt en de Nationale Voorleesdagen 2023. Dit vrolijke voorleesboek is door de bibliotheken geselecteerd voor de prentenboek top 10. Tijdens de Voorleesdagen wordt er bij Forte niet alleen nóg meer (voor)gelezen, maar worden er ook verschillende workshops aangeboden die in het teken staan van het Prentenboek van het Jaar. 

Meer over de Nationale Voorleesdagen bij Forte Kinderopvang vind je op www.fortekinderopvang.nl/voorleesdagen.