Carla Kassing-Stoutjesdijk en Harry Vogels in Langedijk Lokaal

Algemeen
Carla Kassing-Stoutjesdijk en Harry Vogels.
Carla Kassing-Stoutjesdijk en Harry Vogels. (Foto: aangeleverd)

LANGEDIJK - In april is er de boekpresentatie van het boek: Dossier Dirk. Een boek over de NSB-burgemeester Dirk Stoutjesdijk die vanaf 1943 in Langedijk zijn werk deed. 

Harry Vogels is in contact gekomen met dochter Carla Kassing-Stoutjesdijk en heeft met haar toestemming alle archieven bezocht en daarna een uitgebreid boek geschreven.

Natuurlijk wordt het leven van de burgemeester uitgebreid beschreven, maar ook het leven van echtgenote Louise en hun twee dochters Hennie en Carla. Marieke Neesen heeft uitgebreid met Carla en schrijver Harry gesproken. Het interview wordt in 2 delen uitgezonden in het radioprogramma Langedijk Lokaal op internetradiostation VisualFM. Het eerste deel op woensdag 8 maart, het tweede deel de week erna op 15 maart om 19.00 uur. Herhaling is op de zaterdag erna om 12.00 uur. Op woensdag 22 maart is er een uitgebreid interview met Geert van Diepen, schrijver van het kinderboek ‘Schamen voor je achternaam’, dat gebaseerd is op dezelfde feiten, maar dan gezien uit het oogpunt van de dochters van de burgemeester.

Ga om te luisteren naar www.visualfm.nl en klik op de grote luisterbutton. De interviews staan begin april als podcast op www.lieflangedijk.nl.