De 10 vragen aan... Petra Reus

Algemeen
Petra Reus.
Petra Reus. (Foto: Aangeleverd)

Antwoord op de vraag van Joke Komen: Je bent al jaren coördinator van St Jan de Doper en Kloosterhof. Heb je wel eens vrij en wat doe je dan graag?

Deze vraag brengt een lach op mij gezicht. Van mijn werk krijg ik energie en het geeft mij ook heel veel vrijheid. Als ik vrij ben wandel ik graag met de hond, geniet ik van de kleinkinderen, lekker koken en thuis ben ik heel tevreden met de alledaagse dingen.

Wie bent u?

Ik ben er ien van Jan van Schagen en Nel Oudeman, geboren en getogen in De Noord als oudste van een gezin van vijf kinderen. Getrouwd met Cees Reus, moeder van Roel, Lisan en Freek en trotse oma van 5 kleinkinderen. En we wonen al ruim 34 jaar, heel tevreden, aan de Paltrokmolen in Noord-Scharwoude. Ik werk bij de parochie van Sint Jan de Doper. Een leuke baan waar geen dag hetzelfde is en waar je altijd met mensen hebt te maken.

Wat heb je met de gemeente Dijk en Waard?

Dijk en Waard blijft nog vreemd klinken, maar ik woon er toch al mijn hele leven. Eerst in De Noord een kleine gemeenschap en later naar Noord-Scharwoude waar het dorpse nog heerst en alles bij de hand is van scholen, winkels, sport etc. De sfeer is op veel plekken nog heel gemoedelijk. Ik voel me er thuis

Wat is de mooiste plek van Dijk en Waard?

Dat zijn er vele, ik loop alle dagen met de hond en kom dan op vele mooie plekken. Ik denk aan Diepsmeerpark, rondom de volkstuinen bij Potjesdam, het pad langs de geluidswal bij de Binding, het pad langs het water parallel aan de Nauertocht, de Dorpstraat van het begin tot het end, kortom ‘ Langedijk’ is een mooie plek.

Welke herinnering is je dierbaar?

De polderfeesten van Heerhugowaard, prachtige praalwagens, verlichte straten en huizen, het eten op de Middenweg. Nu zou het niet meer kunnen met alle regeltjes!

Wat is jouw advies aan de burgemeester?

Er wandelen zoveel mensen! Nu vaak langs de kant van de weg en het fietspad. Ga voor veiligheid. Kijk naar de mogelijkheid om meer wandelpaden, verhard en onverhard, te creëren. De paden die er zijn verdienen onderhoud, kijk maar naar ’t rondje bij DTS of de voetpaden met alle tegels die omhoog komen door wortels.

Wat is het beste advies dat je zelf ooit kreeg?

“Als het niet gaat zoals we willen, moeten we het maar nemen zoals het komt.”

Wat zouden mensen echt van jou moeten weten?

Ik ben een doener , een mensen mens en houdt van gezelligheid.

Wie is jouw opvolger?

Geraldine Bet, Je leven loopt zoals het loopt, maar als jij een droom uit mocht laten komen, wat zou dat dan zijn?