Kinderspelen, Q-Music Foute Party, MTB-race en DIS Band tijdens ’t Kruis Bruist

Algemeen
Eén van de kermisattracties tijdens ’t Kruis Bruist in 2022. Ook dit jaar kan er weer gezwierd en gezwaaid worden in de zweefmolen.
Eén van de kermisattracties tijdens ’t Kruis Bruist in 2022. Ook dit jaar kan er weer gezwierd en gezwaaid worden in de zweefmolen. (Foto: Richard Rood)

‘T KRUIS - In het derde weekend van juli is het weer feest op de ijsbaan in ’t Kruis! Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juli vindt ’t Kruis Bruist plaats: een driedaags evenement met sportieve en gezellige activiteiten voor jong en oud(er). Met onder meer kinderspelen, beachhandbal, live muziek, een MTB-race en een family obstacle run. De headliners van het weekend zijn Q-Music Foute Party, DIS Band Live en The Rich and Famous. Toegang tot het terrein en de feesttent is gratis.

Om de kermis van ’t Kruis nieuw leven in te blazen, heeft een groep enthousiaste Kruisenaren enkele jaren geleden het plan bedacht voor ’t Kruis Bruist. Na een succesvolle editie in 2022 met duizenden bezoekers, zijn de voorbereidingen voor komende zomer in volle gang. Naast live muziek zit het programma vol sportieve en gezellige activiteiten. Zo worden kinderspelen voor kinderen van 4 tot 12 jaar georganiseerd, maar ook een 5x5 voetbaltoernooi, een MTB-race dwars door de weilanden, een beachhandbaltoernooi, een obstacle run voor de hele familie en een kubb-toernooi. Gedurende het weekend zijn ook allerlei kermisattracties en foodtrucks geopend.

Live muziek

Het publiek wordt vrijdagmiddag opgewarmd door feest dj Rutger en de rock- en bluesband MAAS. Daarna is het tijd voor Q-Music Foute Party. Vier uur lang muziek uit het populaire foute uur van Q-Music, inclusief duizelingwekkende visuals! Zaterdagavond is het podium voor de energieke, professionele coverband The Rich and Famous. Zij worden afgewisseld door Sweet Le Freak; de dj die als geen ander weet hoe hij de voetjes van de vloer moet krijgen. Zondagmiddag brengen Kees Plat (ex-zanger van Tribute to the Cats) en Sonja Onderstal liedjes van Volendamse grootheden. Daarna neemt DIS Band Live het podium over met swingende medleys, knallende rocknummers en meezingers. Dj Jacco Silver zorgt voor een knallend einde van de laatste dag van ’t Kruis Bruist 2023.

Bijdrage gemeente Dijk en Waard

Het driedaagse evenement wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers. Daardoor kan de toegang tot het terrein en de feesttent gratis blijven en kunnen we de bijdrage voor de activiteiten laag houden. Daarnaast hebben we een financiële bijdrage ontvangen van gemeente Dijk en Waard.

Meer informatie

Zet de datum alvast in je agenda voor een gezellig en sportief zomers weekend! Kijk voor meer informatie en de foto’s van vorig jaar op www.kruisbruist.nl. Volg het evenement op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws.