Netwerkontbijt ‘Samenwerken in de wijk’ smaakt naar meer

Algemeen
Veel organisaties waren vertegenwoordigd tijdens het netwerkontbijt.
Veel organisaties waren vertegenwoordigd tijdens het netwerkontbijt. (Foto: AG Heeremans Photography)

DIJK EN WAARD - Onder het genot van een smakelijk ontbijtje praten over hoe je elkaar kunt versterken. Dat was de insteek van het Netwerkontbijt ‘Samenwerken in de wijk’, vrijdagochtend 24 maart bij voetbalvereniging SVW ‘27 in Heerhugowaard. De bijeenkomst werd georganiseerd door Ellen Touray van MET en Jasmijn van Vliet, verbinder binnen Heerhugowaard Sport NV. 

‘Een ontbijt met een speciaal randje’, noemt Jasmijn het. “Het doel van dit ontbijt is domein-overstijgende verbindingen te maken tussen sport, cultuur, welzijn en onderwijs en samen te werken. Een mooi voorbeeld van wat een open club in wording als voetbalvereniging SVW’27 kan faciliteren en organiseren.” De open club is volgens haar een filosofie. Sportaccommodaties en -verenigingen als plek waar iedereen de hele dag kan sporten, recreëren, hobbyen en elkaar kan ontmoeten. “Het is een manier van denken binnen de vereniging én daarbuiten. De club heeft een maatschappelijke functie die optimaler benut kan worden. Daarin kan ze ook een rol spelen in het tegengaan van allerlei sociaal-maatschappelijke issues, zoals eenzaamheid, armoede en overgewicht. 


Ellen (r) en Jasmijn moedigen de aanwezigen aan het gesprek met elkaar aan te knopen. -  (Foto: AG Heeremans Photography)

Zeker vijftig partners genoten van het ontbijt, verzorgd door Chris Frensch en team, en maakten kennis met elkaar. Verscheidende voorstellen van vraag en aanbod werden kenbaar gemaakt en (de eerste) samenwerkingen kwamen tot stand. Jasmijn: “Dit bewijst maar weer hoe belangrijk het is om domein-overstijgende events te organiseren.  Een grote dank aan alle fantastische mensen die aanwezig waren en zich zo met passie inzetten - vrijwillig of betaald - voor het welbevinden van de mensen in Dijk en Waard!”