In Oudkarspel is er veel te vertellen over onder andere Houthandel Eecen.
In Oudkarspel is er veel te vertellen over onder andere Houthandel Eecen. (Foto: aangeleverd)

Dorpswandeling en laatste kanotocht van het seizoen

woensdag 24 augustus 2022 19:00

Woensdag 24 augustus start weer een informatieve wandeling om 19.00 uur vanaf Het Behouden Huis, Dorpsstraat 850 te Oudkarspel. Deze keer gaan de gidsen naar het zuiden tot de Spoorstraat. 

Ook hier is weer veel te vertellen over onder andere Houthandel Eecen, DTS, de Noordhollandsche van 1816, de Schuilkerk, de Korenmolen, de verdwenen winkeltjes, de Oosterdijk en nog veel meer leuke wetenswaardigheden.

De goed geïnformeerde gidsen vertellen u graag hierover. Aan de hand van foto’s kan men nog zien hoe het was maar ook wat er verloren is gegaan. De wandeling duurt ongeveer twee uur en eindigt weer bij de startplek. Het wordt u gratis aangeboden door de Stichting Promotie Dijk en Waard (SPDW) maar een kleine bijdrage mag natuurlijk altijd.

Kanotochten

Ook de gratis kanotochten zijn een schot in de roos gebleken. De geplande tochten waren binnen de kortste keren volgeboekt. Het feit dat er een gids onderweg allerlei wetenswaardigheden vertelde tijdens de route maakte dat de deelnemers na afloop zonder uitzondering super enthousiast waren.

Omdat er duidelijk belangstelling voor nog een kanotocht is, heeft het bestuur van SPDW besloten om donderdagavond 25 augustus de laatste kanotocht van het seizoen te organiseren onder leiding van een gids. 

Ook deze tocht is geheel gratis, dus inclusief het gebruik van de kano’s. De start is om 18.00 uur en het einde om 20.00 uur. Er kunnen acht tot vijftien personen zich aanmelden. Aanmelden kan bij bij Peter de Nijs, tel. 06-13127283, e-mail: pcndenijs@gmail.com. 

Voor meer informatie over evenementen, activiteiten en bezienswaardigheden in de gemeente Dijk en Waard bezoek: www.ontdekdijkenwaard.nl

Locatie

  • Behouden Huis


    Oudkarspel