Jewish Jazz vertelt het verhaal van Joodse artiesten en componisten uit de jaren twintig en dertig van de twintigste eeuw.
Jewish Jazz vertelt het verhaal van Joodse artiesten en componisten uit de jaren twintig en dertig van de twintigste eeuw. (Foto: Aangeleverd)

Jewish Jazz, concert met een verhaal

zondag 29 januari 2023 14:00

In ‘Jewish Jazz’ neemt Mirjam van Dam je mee naar het New York van de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Joodse immigranten, vluchtelingen uit Rusland en omringende landen, ontpopten zich in ‘Tin Pan Alley’, het centrum van de New Yorkse muziekbusiness, als componist, liedjesschrijver en artiest. In de hoogtijdagen van de jazz droegen zij eraan bij om Broadway en Hollywood met hun theaters en muziekfilmindustrie op de kaart zetten. Daarbij werkten zij samen met zwarte musici, iets dat in die tijd niet vanzelfsprekend was! ‘Jewish Jazz’ volgt het spoor van deze ontwikkelingen aan de hand van biografieën, anekdotes en uiteraard fantastische muziek van George en Ira Gershwin, Irving Berlin, Artie Shaw, Benny Goodman en vele anderen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.poldermuseumheerhugowaard.nl.

Locatie