Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

SPOKEN Awards Finalistentour

donderdag 9 februari 2023 20:30 tot 21:50

Bij de SPOKEN Awards worden elke twee jaar de meest inspirerende ‘spoken word’-artiesten van het moment in de schijnwerpers gezet. De woordkunstenaars kunnen awards winnen in de categorieën Storytelling, Comedy, Lyrics, Poetry en Gospel en er is een Gouden SPOKEN Award. Een avond gegarandeerde spoken word van het hoogste niveau!

Spoken word is een literair performance-genre dat eind jaren zestig is ontstaan in de VS. De laatste jaren is het flink aan populariteit aan het winnen in Nederland. Er is geen spoken word opleiding en de veelal relatief jonge beoefenaars hebben zeer uiteenlopende achtergronden. De ‘scene’ is verenigd in vele organisaties en collectieven door het land. Spoken word gaat over zowel ziel en brein, het brengt kennis over, heeft amusementswaarde en brengt verdieping en inspiratie. Een toegankelijk genre, zowel voor het publiek als de beoefenaar.

Eerdere finalisten van de SPOKEN Awards zijn onder anderen Onias Landveld (2015, huidig stadsdichter van Tilburg), Dean Bowen (2015, huidig stadsdichter van Rotterdam en in 2018 genomineerd voor de C Buddingh’-prijs voor het best poëziedebuut met zijn bundel Bokman) en Jesse Laport (2017, huidig stadsdichter van Arnhem).

Reserveer je tickets via www.coolkunstencultuur.nl

Locatie