Afbeelding
(Foto: René den Engelsman)

Muziektheater BOT - ‘KLOEK’

woensdag 29 maart 2023 20:15

Vier kloeke mannen - type ruwe bolster, van wisselende komaf, met een verschillend bouwjaar, uit een ander nest. Er is één ding dat ze met zekerheid delen: moederliefde. Na vele voorstellingen in het Nederlandse en Europese festivalcircuit maakt Muziektheater BOT de zaalvoorstelling ‘Kloek’. Hierin geeft de tere mannenziel van BOT zich bloot in een eigentijdse meting met de moederfiguur, of ze nu een liefdevol klankbord of een vervloekte kenau was. BOT laat zich verleiden tot de meest kwetsbare staat van zijn. De veelkleurige verhouding die een man tot zijn moeder kan hebben krijgt vorm in de kenmerkende BOT-taal met een klinkend decor en nieuwe liedjes die moeder bezingen: van ode tot jammerklacht, van ver voor de geboorte tot ver na het graf; zowel kwetsbaar als stoer en met een ferme dosis humor. BOT werkt voor ‘Kloek’ samen met tekstschrijver Jibbe Willems en regisseur Moniek Merkx. Reserveer je kaarten via www.coolkunstencultuur.nl

Locatie