Afbeelding
(Foto: Ben van Duin)

‘De Kersentuin’

woensdag 31 mei 2023 20:15 tot 22:20

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in een bewerking van een van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire, ‘De Kersentuin’ van Anton Tsjechov. In een regie van Michel Sluysmans en met live muziek van multi-instrumentalist Beppe Costa brengt een achtkoppig ensemble een hedendaagse versie van dit tijdloze verhaal over vasthouden aan het verleden, angst voor de toekomst en het tragische gevecht met het nu.

Actrice Ljoebov (Pheifer) keert na een mislukte carrière in Parijs terug naar het landgoed van haar familie. Vanwege hoge schulden dreigt het familiebezit geveild te worden en samen met haar dochters doet ze er alles aan een faillissement af te wenden. Ondernemer Lopachin (Spitzenberger) heeft een oplossing: als ze de kersentuin omtoveren tot een vakantiepark is de familie verzekerd van een stabiel inkomen. Dit voorstel stelt Ljoebov voor een onmogelijk dilemma. Wie hetzelfde wil blijven moet veranderen. Maar tegen welke prijs?

In de podcast ‘Kersentijd’ komt alle thematiek van de voorstelling aan bod; de veranderende wereld, het klimaat dat in de fik staat, de radicale tijden waar we nu voor staan en het achterlaten van het verleden. Te beluisteren op Spotify. Wil je nog dieper in de thematiek duiken? Kijk dan alvast de online inleiding waarin onder anderen Jeroen Spitzenberger en Michel Sluysmans vertellen over ‘De Kersentuin’.

Bestel je tickets op www.coolkunstencultuur.nl.

Locatie