Laat je betoveren door meesterpianist Thomas Beijer.
Laat je betoveren door meesterpianist Thomas Beijer. (Foto: Aangeleverd)

Muziekkring Heerhugowaard presenteert: Thomas Beijer

zondag 24 september 2023 11:00

Stichting Muziekkring Heerhugowaard opent het nieuwe seizoen met een bijzonder optreden van pianist Thomas Beijer. Hij combineert in dit programma hoekstenen uit de pianoliteratuur met minder vaak gehoord werk. Johannes Brahms schreef zijn ‘4 Ballades opus 10’ op slechts 21-jarige leeftijd. De muziekwereld stond versteld van de grote diepgang en poëtische vertelkracht van de jonge componist. Poëzie kenmerkt ook de suite ‘In de openlucht’ van Béla Bartók, in dit geval de poëzie die in de natuur te vinden is. Als geen ander verkent Bartók de mogelijkheden van de piano om vuurvliegjes, kikkers, flarden volksmuziek uit de verte en nachtgeluiden in klank op te roepen. Na de pauze hoor je een van de meest monumentale werken van Frédéric Chopin, de ‘Derde Sonate in b mineur opus 58’, waarin de componist zich hoorbaar heeft laten inspireren door de door hem zo geliefde Italiaanse opera. Beijer laat deze sonate voorafgaan door het ontroerende ‘Andante Lagrimoso’ uit de cyclus ‘Harmonies Poétiques et Religieuses’ van Chopins goede vriend Franz Liszt, die zijn plek als grootste Hongaarse componist deelt met Béla Bartók. 

Kaarten zijn te bestellen via de ticketshop op www.muziekkring.nl of telefonisch via 072-5722299. Op de dag zelf zijn aan de kassa van Cool ook nog kaartjes te koop. Let op: alleen pinnen!

Locatie