Zelf je gezondheidszaken regelen via internet? De cursus DigiVitaler helpt je op weg.
Zelf je gezondheidszaken regelen via internet? De cursus DigiVitaler helpt je op weg. (Foto: Aangeleverd)

Cursus DigiVitaler

vrijdag 1 maart 2024 10:00 tot 11:30

Zelf je gezondheidszaken regelen via internet? Contact met de huisarts of ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via je smartphone, tablet of computer. Hartstikke handig want het kost minder tijd en moeite én je hebt altijd en overal toegang tot jouw gegevens of van diegene waarvoor je zorgt. Maar wat als je hier vragen over hebt of je graag wilt weten hoe dit werkt? Denk bijvoorbeeld aan beeldbellen met de dokter, inloggen in een patiëntenportaal of het zoeken naar betrouwbare informatie op internet. De bibliotheek kan je hierbij helpen. Gedurende 4 bijeenkomsten op vrijdagochtend wordt er uitleg gegeven over een bepaalde vorm van digitale zorg en wordt hiermee geoefend. Daarbij wordt gebruikgemaakt van het lesprogramma DigiVitaler. Je gaat oefenen met bijvoorbeeld: hoe je informatie over gezondheid vindt op internet; hoe je online een vraag kunt stellen aan de dokter; hoe je inlogt in het patiëntenportaal van de huisarts of ziekenhuis; hoe je kunt videobellen met de dokter; wat de beste apps zijn voor jouw gezondheid en nog veel meer. De cursusdagen zijn vrijdag 1, 8, 15 en 22 maart. Alle vier de cursusdagen zijn van 10.00 tot 11.30 uur in Buurthuis De Ezel. Aanmelden voor de cursussen kan tijdens openingsuren in de bibliotheek in Heerhugowaard, of via taalhuisheerhugowaard@bknw.nl. Telefonisch aanmelden kan ook via de Klantenservice van de bibliotheek: bel 072-515 66 44. De lessen zijn gratis, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Je mag je eigen laptop of tablet meenemen.

Locatie